Første babyforedrag en succes

Tirsdag den 20. marts blev første foredrag i rækken “baby, brunch og bæredygtighed” afholdt i designcafeen i Haraldsgade. En masse nybagte mødre med deres skønne unger var mødt op for at få gode råd til, hvordan de bedst undgår farlige kemikalier i deres egen og deres børns hverdag.

Lene Midtgaard, der er forfatter til flere bøger om at undgå problematiske stoffer gav sine gode råd videre til de fremmødte.

“Som det er nu, mangler folk  viden om de produkter de står med i hånden, når de køber ind og er overladt til ekspedientens ofte mangelfulde viden, og der er ikke meget hjælp at hente fra lovgivningen eller producenterne bag produkterne”, siger Lene Midtgaard.

Hun understreger, at lovgivningen, som den er i dag, ikke altid gør det nemmere for forbrugerne. Hun nævner som eksempel, at det er tilladt at bruge parfumestoffer, der kan være allergifremkaldende i bleer, ftalater i legetøj eller hormonforstyrrende stoffer i cremer.

“Det kan være en jungle at finde de rette produkter, og derfor er det vigtigt at få formidlet om det,” siger Lene Midtgaard.

Du kan læse mere mere om foredragsrækken “Baby, brunch og bæredygtighed” her