Luk for dit varmeanlæg om sommeren og spar penge!

Det tager kun 5 minutter én gang hver sommer, men kan spare dig og din boligforening mange penge på varmeregningen og mindske din CO2-udledning. Miljøpunkt Østerbro er med i kampagnen sommerluk.dk. Den 15. maj opfordres alle til at sommerlukke for deres varmeanlæg.

Store besparelser at hente
Med en lille justering  kan en helt almindelig parcelhusfamilie spare op til 1300 kroner alene på varmeregningen.
Det vurderes, at en sommerlukning i en almindelig ejendom eller parcelhus med fjernvarme kan give en besparelse på 3-5 % af det totale varmeforbrug.
Derudover er der også penge at hente på afkølingssiden. De fleste steder modtager fjernvarmekunderne nemlig typisk en årlig bonus eller merafgift, alt efter om de har en god eller dårlig afkøling.

Spild af energi
Når vi glemmer at lukke for fjernvarmeanlægget, giver det dårligere afkøling, fordi varmen stadig løber rundt i rørsystemet, uden at varmen bliver brugt. Hvis fjernvarmekunderne lukker deres anlæg udenfor fyringssæsonen, vil det derfor give store besparelser på CO2-udledning, energiproduktion og vedligeholdelse.

Sommerlukker du?
Mange fjernvarmekunder tror, at de har tjek på deres anlæg.
Men faktisk vurderes det, at mere end halvdelen af danskerne ikke sommerlukker deres fjernvarmeanlæg – eller gør det forkert. Det betyder penge op af lommen og unødvendigt meget CO2 ud i atmosfæren.

Læs mere på www.sommerluk.dk, hvor du kan se, hvordan man sommerlukker sit fjernvarmeanlæg