Ny have på Østerbro

Østerbros borgere har fået en ny have i stedet for en tilvokset bunker på Carl Nielsens Allé på det ydre Østerbro. Haven er bygget af frivillige borgere og kan bruges og nydes af alle, især i de kommende lune forårs- og sommeraftener.

Der blev ryddet krat, hængt fuglekasser op, malet bænke, bygget insekthoteller og plantet masser af krydderurter i plantekasser i weekenden den 14.-15. april 2012 på Carl Nielsens Allé. Mange af områdets beboere, og folk der ønsker et grønnere Østerbro var mødt op for at svinge spaden og gøre den ellers kedelige bunker til et sted, hvor folk har lyst til at opholde sig.

Den nye have midt i byen er et oplagt sted til en hyggelig picnic eller fødselsdag med familien eller vennerne. Her finder man nemt krydderurter til pizzaen eller kartoffelsalaten.
Her er en bænk i solen, hvor man kan læse sin medbragte bog, og børnene kan se på de spændende insekthoteller.

“Det er dejligt med et nyt grønt åndehul midt i byen, og jeg synes haven er blevet rigtig fin. Vi håber meget, at folk vil benytte den nye have og passe godt på den. Og tag gerne en sjat vand med til planterne, hvis du alligevel er på de kanter”, siger Lene Midtgaard fra Miljøpunkt Østerbro.

Urban Greening Network, en flok frivillige entusiastiske havemagere, der ønsker grønnere byer, stod for udviklingen af haven med hjælp fra Miljøpunkt Østerbro, Østerbro Lokaludvalg, og en masse andre frivillige borgere.