35 kilo affald samlet på Østerbro

På små to timer samlede et hold af engagedere frivillige omkring 35 kilo skrald på et ganske lille område på Østerbro. Miljøpunkt Østerbro havde valgt at invitere folk til at løbe og samle skrald samtidigt i anledning af den årlige affaldsindsamling, som Danmarks Naturfredningsforening arrangerer.

Ideen var at kombinere motion med affaldsopsamling. Affaldet blev samlet op, mens de deltagende lavede gode stræk og bøjeøvelser, så både muskler og puls blev trænet.

Banaskræller og cigaretpakker
Løberuten på cirka 3 kilometer gik fra Miljøpunkt Østerbros lokaler på Vennemindevej via Nygårdsvej til bunkeren på Carl Nielsens Allé, videre af Østerbrogade, op ad Jagtvej og tilbage igen af Vennemindevej.

På denne rute samlede holdet af frivillige i alt 35 kilo skrald på under to timer. Alt fra plasticemballage, bananskræller, pizzabakker, tyggegummi, cigaretpakker, hundelorte i poser blev samlet op.

Cigaretskodder for mange hundrede kroner
Københavns Kommune har regnet ud, at det koster 2 kroner per skod, der skal samles op.  Over 400 cigaretskod blev samlet op på denne rute, hvilket efter kommunens beregninger løber op i 800 kroner.

“Der var så mange cigaretskodder, at vi kun fik samlet en brøkdel af dem på turen. Tænk, hvor mange penge, der kan spares på, at vi ikke smider vores skodder i naturen. Penge der kunne bruges på andre vigtige ting. Det er tankevækkende,” siger Lene Midtgaard fra Miljøpunkt Østerbro.

Både børn og voksne var trukket i løbetøjet for at samle skrald. Der blev løbet, hoppet og samlet skrald på de mest finurlige måder.

Se videoen fra dagen