Østerbros busstop får grønne tage

Kig op – der er grønt tag på dit busstop. Fire af Østerbros busstop har i disse dage fået grønt tag som en del af klimakvarter.dk

Den 18. august 2012 kl. 11-15 åbnes klimakvarter.dk med en åbningsfest på Tåsinge Plads på Østerbro. Over en årrække skal der arbejdes på forskellige måder at klimatilpasse på i Skt. Kjelds Kvarter, der bliver Københavns første klimakvarter.

Og allerede nu kan du se et af tiltagene fra projektet, hvis du kigger op. Fire busstop på Østerbro har i de kommende uger grønt tag.

Grønne tage kan være en af de løsninger, der kan gøre byen grønnere og være med til at forsinke regnvandet under kraftige regnskyl, så der ikke kommer så stort et pres på vores kloakker, at vandet ryger op i vores kældre i stedet.

Derfor har busstop på Svanemøllen station, Jagtvej – ved krydset med Østerbrogade foran Øbro Jagtvej bibliotek, Vennemindevej foran Miljøpunkt Østerbro og et på Skt. Kjelds Plads indtil den 18. august grønne tage.

Efterfølgende vil de grønne tage blive flyttet til bunkeren på Tåsingegade, hvor de vil fungere som udstilling for byens beboere, som kan høre mere om og se et grønt tag. Den 22. september inviteres interesserede til at deltage i en inspirationstur, hvor vi kigger på nogle, der har fået grønne tage, og hører om deres erfaringer med at komme fra ide til grønt tag.

Læs mere om projektet, åbningsfesten den 18. august eller inspirationsturene på www.klimakvarter.dk