Der blev samlet skrald til den store guldmedalje

Der blev samlet 109 kg skrald på halvanden time på Østerbro, da Miljøpunkt Østerbro havde inviteret til affaldsindsamling på Tåsinge Plads, som en del af den landsdækkende affaldsindsamlingsdag.

Affaldsindsamling 2013Søndag den 21. april 2013 havde Miljøpunkt Østerbro sammen med Områdefornyelsen Skt. Kjelds Kvarter og Københavns Kommunes Center for Renhold inviteret til forårsrengøring og affaldsindsamling i Københavns første Klimakvarter på ydre Østerbro.

I løbet af halvanden time fik et hold af engagerede mennesker samlet hele 109 kg skrald.

Meget affald bliver blot smidt på gaden hvilket skaber store problemer for naturen. Eksempelvis tager det op til 500 år for naturen at nedbryde en plasticpose og omkring 1.000.000 år at nedbryde en glasflaske. Affald som i stedet skulle være sorteret og genanvendt.

I hele København er der lige nu indberettet at der er blevet indsamlet 1367,35 kg skrald, men mere kan komme til. Du kan følge med i Danmarks Naturfredningsforenings opgørelse for hele landet her.

Solen skinnede fra en blå himmel den 21. april, og der blev nydt en kop velfortjent kaffe eller kakao efter dagens indsamling på Østerbro.