Sol og store forventninger i Østergården på Østerbro

Østergården på Vognmandsmarken er med i slutspurten om at blive Københavns næste klimakarré. Søndag den 12. maj mødtes 35 beboere til klima-morgenkaffe i gården. Både børn og unge, voksne og ældre deltog ivrigt i snakken om, hvordan gård og ejendom kan klimarenoveres.

Klimakaffe i Østergården. Foto: Katrine Hofman BangMange beboere har indsendt postkort for at deltage i konkurrencen om at blive Københavns første Klimakarré og Østergården er blevet udvalgt sammen med fire andre boligkarréer i København til slutspurten. I slutspurten handler det om at vise beboernes engagement. Derfor mødtes 35 beboere søndag den 12. maj til morgenkaffe i gården.

Østergården var 2. juli 2011 hårdt ramt af det voldsomme skybrud, der ramte Østerbro. Deltagerne havde mange gode idéer til, hvordan Østergården kunne blive grønnere og mere klimavenlig. Taget trænger til udskiftning og et nyt tag skal både være isolerende, grønt og regnvandabsorberende. Børnene kunne godt tænke sig at lege med regnvand i gården og flere ældre ønskede sig stille og solrige pletter. Asfalten skal væk, så vandet kan løbe ned og der kan dyrkes grønt. De mange idéer vil indgå i processen med Københavns Kommune, hvis Østergården bliver valgt. Kommunens eksperter vil hjælpe beboerne med at udvikle deres idéer.

I slutningen af maj offentliggøres det, hvem der bliver Københavns første Klimakarré.