Inspirationskatalog om grønne tage


Miljøpunkt Østerbro er ved at lave et inspirationskatalog om grønne tage. I kataloget kan du læse om forskellige grønne tage i byen og på Østerbro, få hjælp til at lægge et grønt tag, høre om andres erfaringer, krav til tagene og meget mere. 

Grønt tag svanemøllen st

Omkring juletid udkommer Miljøpunkt Østerbros inspirationskatalog om grønne tage. I kataloget ser vi nærmere på grønne tage i byen og især på Østerbro. Du kan blandt andet læse om andres erfaringer med at lægge et grønt tag, få hjælp til, hvilke krav der gælder for et grønt tag i Københavns Kommune, høre mere om fordelene ved at lægge grønne tage på for eksempel cykelskurene i gården og meget mere.

Grønne tage kan både være med til at øge biodiversiteten i byen, er med til at opsuge regnvand, så presset på vores kloakker ikke bliver helt så stort og kan hjælpe mod for eksempel varmeø-effekten, som kommer med klimaforandringerne.

Der kan være mange måder at tænke et grønt tag ind i byen, som på billedet her på siden, hvor Miljøpunkt Østerbro var med til at lægge grønne tage på Østerbros bustoppesteder, da projektet Klimakvarter blev skudt i gang.

Miljøpunkt Østerbro har tidligere lavet et inspirationskatalog med 10 inspirerende projekter på Østerbro, der er med til at gøre bydelen grønnere og mere bæredygtig. Det kan du læse her.

Har du lagt et grønt tag, så vil vi gerne høre fra dig
Har du lavet et grønt tag eller kender du til nogle grønne tage på Østerbro? Store som små? På fx. cykelskure eller større tagarealer. Så vil vi gerne høre fra dig, da vi meget gerne vil kende til dem og høre om erfaringer med dem. Skriv gerne til på info@miljopunkt-osterbro.dk

Kataloget laves med støtte fra Østerbro Lokaludvalg.