Nyt bylandbrug på Østerbro

På taget af bygningen af Æbeløgade 4 i Klimakvarter på Østerbro åbner i år et nyt bylandbrug. Bylandbruget kommer til at hedde ØsterGro, og den 12.-13. april 2014 kan du deltage i at lægge det første jord ud og skabe de bede, der fremover skal indeholde lokalt producerede økologiske grøntsager.

Bylandbrug ØsterGroStørstedelen af Danmarks befolkning lever i dag i storbyer uden nogen decideret kontakt til det rurale landskab, hvor produktionen af fødevarer finder sted. Urbaniseringen har medvirket til, at vi har mistet grundlæggende viden om, hvordan vi dyrker og producerer vores fødevarer. Kommunikationen foregår ofte i dag imellem landbrug og supermarked og ikke mellem landbrug og forbruger.

Derfor har foreningen ØsterGro, med en række engagerede og vidende urbane havedyrkere i spidsen valgt at skabe et nyt bylandbrug, helt tæt på forbrugeren.

På taget af Æbeløgade 4 etablerer ØsterGro i år et nyt bylandbrug, hvor byens  beboere kan følge økologiske grøntsagers vej fra jord til bord. Projektet har derudover til formål at skabe en platform, der indbyder til økologiske markeder, hvor producenter har mulighed for at præsentere, sælge og formidle deres produkter til lokale borgere på Østerbro.

Det nye urbane landbrug åbner i år, og den 12.-13- april 2014 kan du være med til at lægge det første jord og skabe de bede, der fremover skal indeholde lokalt producerede grøntsager.

Tid: 12. – 13- april begge dage i tidsrummet kl. 10-19.

Sted: Æbeløgade 4 (på taget), 2100 København Ø

Hvis du vil vide mere om bylandbruget ØsterGro og være medlem kan du kontakte farmengro@gmail.com