Husk at sommerlukke

D. 15. maj er det national sommerluk-dag og du kan bruge dagen til at tjekke om dit fjernvarmeanlæg er blevet sommerlukket. Op mod halvdelen af danskerne glemmer nemlig at sommerlukke deres fjernvarmeanlæg – eller gør det forkert. Det betyder ekstra penge op af lommen.

Op mod halvdelen af danskerne glemmer at sommerlukke deres fjernvarmeanlæg – eller gør det forkert. Det betyder ekstra penge op af lommen på forbrugerne og unødvendig udledning af CO2 til atmosfæren, til skade for miljøet.

Derfor bakker Miljøpunkt Østerbro op om HOFOR s sommerluk-kampagne for at sætte fokus på de store miljømæssige og økonomiske besparelser, danskerne kan hente ved at blive lidt bedre venner med deres fjernvarmeanlæg.

Spar op til 5% på varmeregningen
Det er faktisk nemme besparelser og CO2-reduktioner, du har udsigt til ved at huske at sommerlukke – og det gælder hvad enten du bor i parcelhus eller etagebyggeri. Med en lille justering, der blot tager fem minutter et par gange om året, kan en helt almindelig parcelhusfamilie spare op til 1.300 kroner om året på varmeregningen.

Spild af energi
Når vi glemmer at lukke for fjernvarmeanlægget, giver det dårligere afkøling, da varmen løber rundt i rørsystemet uden at blive brugt. Det giver både en større belastning af rørene og højere varmetab. Hvis fjernvarmekunderne lukker deres anlæg uden for fyringssæsonen, vil det derfor give store besparelser på CO2-udledning, energiproduktion og vedligeholdelse.

Det er altså værd at huske, at der også er penge at hente på afkølingssiden. De fleste steder modtager fjernvarmekunderne nemlig typisk en årlig bonus eller merafgift, alt efter om de har en god eller dårlig afkøling.

Læs mere på www.sommerluk.dk