Lånehøns på Østerbro

Klukken i gården og friske nylagte æg om morgenen. Drømmer du om at holde høns? Eller har jeres boligforening allerede talt om muligheden for høns men er usikre på, hvordan man gør og mon det reelt er noget for jer? Nu er der mulighed for at prøve at have høns i 3 måneder.

DSC_0053 Obs: Ventelisten er p.t. lukket p.g.a. overvældende interesse for lånehøns.

Der er god grund til at holde høns og de er faktisk meget nemme at passe. En høne spiser for under 50 øre om dagen og giver til gengæld dagligt et æg, som koster ca. 2 kr. og så spiser de oven i købet vores køkkenaffald.

Så høns er et meget gavnligt husdyr. Høns kan blive meget tamme og er hyggelige at betragte og passe. Store og små kan have stor glæde af at passe høns.

Æggene kan slet ikke sammenlignes med dem du køber i supermarkedet, som kan være 5 uger gamle, inden de når butikshylderne. De er stadig gode nok og kan sagtens spises. Men de æg man samler under sin egen høne er helt friske og blommerne er oftest helt mørkegule og lækre. De smager bare bedre  – også når man ved, at de kommer fra høns, som har det godt.

Miljøpunkt Østerbro har et mobilt hønsehus med 3 glade æglæggende høns til udlån til boligforeninger på Østerbro. Hus og høns lånes gratis i 3 måneder af gangen og lånerne skal selv sørge for mad og pasning af hønsene.

Folder: Klik her, hvis du vil læse mere om Østerbro Lånehøns og det at holde høns i byen.

Er du interesseret? Så læs mere her.

I denne lille video kan du se Østerbro lånehøns og hønsegård