Forår i luften – spar penge på varmeregningen

Du kan skære i dine varmeudgifter, hvis du stiller dit varmeanlæg efter temperaturerne udenfor. På en fyringssæson kan det give en villafamilie op mod 2.000 ekstra kroner at følge godt med i vejrudsigterne og justere termostaten derefter. 


Sommerluk-sticker_BLA¦èDet er på ny blevet forår, og de lunere temperaturer ude betyder, at vi behøver mindre varme på vores radiatorer indenfor. For de fleste af os, er det endnu for koldt til helt at sommer-lukke for vores fjernvarmeanlæg, men ifølge HOFORs energieksperter er der ikke længere grund til, at vores anlæg er indstillet på samme styrke, som da vi skulle holde frostgraderne fra døren i vinters. Faktisk er der en del penge og CO2 at spare.

“De fleste villaejere lukker først helt for deres varmeanlæg omkring midten af maj. Indtil da er det som regel så koldt om natten, at vi må have lidt varme på radiatorerne derhjemme. Men mens vi alle skruer lidt på radiatorerne i vores stuer, efterhånden som solen får bedre fat, så glemmer mange af os, at vi også bør justere på vores fjernvarmeanlæg. Der er nemlig ingen grund til, at vores anlæg her i marts og april giver lige så høj varme som midt på vinteren”, fortæller Jimmi Eiberg Jensen, der er projektleder hos forsyningsselskabet HOFOR.

Ifølge Jimmi Eiberg Jensen er der både en klar økonomisk fordel og en grønnere samvittighed at hente ved trinvis at skrue ned for varmen i takt med, at det bliver lunere udenfor. Men det er altså ikke nok at have fat i termostaten på radiatorerne i stuerne. Vil du spare, så det kan ses på din varmeregning, så kræver det, at du en gang imellem bruger to minutter med dit fjernvarmeanlæg.

Det er virkelig en minimal indsats, der skal til for at spare på energien, men det kræver, at du bliver dus med termostaten på dit fjernvarmeanlæg. Termostaten regulerer temperaturen på det vand, der løber frem til dine radiatorer, og mens du midt om vinteren, hvor frosten har bidt sig fast, har brug for vand, der er 50-65 grader, så har du tidligt på foråret typisk kun brug for 35-45 grader. Og i øjeblikket, hvor nattenfrosten har sluppet sit tag, så kan du ofte nøjes med 35-40. Får du fyringssæsonen igennem stillet din termostat efter vejret udenfor, så kan du hurtigt tjene op mod 2.000 kroner hjem”, forklarer Jimmi Eiberg Jensen.

På hjemmesiden www.sommerluk.dk kan du få hjælp til at blive dus med dit fjernvarmeanlæg og få indstillet din termostat korrekt. Miljøpunkt Østerbro er aktivt deltagende i sommerluk-kampagnen.