Madspild er et hit blandt Østerbros unge

Omkring 700 af Østerbros skoleelever har været igennem Miljøpunkt Østerbros undervisningsforløb “Madspild på skoleskemaet” i løbet af 2014 og begyndelsen af 2015.

I 2014 og 2015 har Miljøpunkt Østerbro sat fokus på madspild. Det danske madspild er stort. Det årlige madspild i Danmark er på 540.000 ton*. Halvdelen af dette kommer fra de private husholdninger. Derfor giver det god mening at uddanne den næste generation til at undgå madspild.

Der laves mad af overskudsvarer fra det lokale supermarked.

Der laves mad af overskudsvarer fra det lokale supermarked.

Derfor underviser Miljøpunkt Østerbro bydelens skoler i, hvad madspild er, og hvordan man mindsker sit eget og familiens madspild. Projektet udvider børnenes viden om madspild og via praktiske øvelser får de kendskab til forskellige problemstillinger og handlemuligheder.

I løbet af det seneste år har ca 700 elever deltaget i undervisningsforløbet og blevet meget klogere på madproduktion og madspild. Eleverne, som primært kommer fra 5.-7. klasserne, har både været på besøg i de lokale supermarkeder og talt om madspild og lavet mad af kasserede madvarer.

Både skolerne og eleverne har givet udtryk for, at undervisningsforløbet har været en øjenåbner. I 2015 fortsætter Miljøpunkt Østerbro arbejdet med at undervise i madspild.

Du kan læse mere om “Madspild på skoleskemaet” her og se, hvordan din eller dit barns skole kan være med.

 

*tal fra 2013 fra stopspildafmad.dk