Grønne barselscafeer i efteråret 2015

Nyd en kop kaffe, mens du får et spændende foredrag om det gode legetøj, sundt indeklima, småbørn uden kemi og meget mere. Miljøpunkt Østerbro arrangerer i samarbejde med Afspændingspædagogernes Aftenskole og Designcafeen en række barselscafeer med fokus på baby og bæredygtighed. 

Nedenfor kan du se de kommende barselscafeer. Miljøpunkt Østerbro opdaterer løbende med nye barselscafeer. Hold øje med hjemmesiden eller tilmeld dig vores nyhedsbrev, så får du direkte besked, når der er nye foredrag med fokus på baby og bæredygtighed.

Der demonstreres bæreseleTirsdag d. 15. sept. kl. 10:00 – 12:00 “Bær din baby bæredygtigt”

Bliv klog på, hvordan du kan bære din baby tæt på kroppen, uden at belaste hverken dig selv eller barnet. Flere og flere vælger at bære deres barn, og det er godt både for mor og barn at bære babyen tæt på kroppen. Men det kan være svært at komme i gang med slyngerne og finde frem til den rette. Få hjælp til, hvordan du vælger mellem de mange forskellige modeller slynger og bæreseler, så du kan bære dit barn uden at belaste hverken dig selv eller barnet.

Oplæg ved amme- og barselscoach Tina Witt fra Sneglehuset.com  

Tirsdag d. 6. oktober kl. 10:00 – 12:00 “Det gode legetøj”
DSC_0609Mange spørgsmål dukker op, når man står med et lille barn i favnen og skal vælge udstyr, tøj og legetøj. Flere og flere nybagte forældre ønsker at leve med færre tilsætningsstoffer og mindre kemi. Og med god grund. Forskning viser nemlig, at fostre og små børn er langt mere følsomme over for de kemiske stoffer i hverdagen end voksne. Der er kemi, parfume og skadelige tilsætningsstoffer i produkter, hvor man umiddelbart ikke skulle forvente det. Denne dag får du gode råd til, hvordan du med enkelte forholdsregler bedst beskytter din baby mod de allergifremkaldende og hormonforstyrrende stoffer, der findes i babys hverdag. Samtidig får du værktøjerne til at finde ud af, hvor det er vigtigt at være konsekvent, og hvor det ikke betyder så  meget.

Oplæg ved Lene Midtgaard, der er centerleder for Miljøpunkt Østerbro, forfatter til bøgerne “Familie uden kemi” og “Sund baby uden kemi” og selv mor til fire piger.


baby1Tirsdag d. 10. november “Sund baby indenfor”

Luften i lejligheden er et af de steder, hvor der findes allerflest kemikalier, og børn opholder sig mange timer inden døre hver eneste dag.
Men hvor kommer kemikalierne fra, og hvad kan du selv gøre for at skabe et sundere indeklima for dit barn?
 Oplæg ved Lene Midtgaard, centerleder i Miljøpunkt Østerbro

 

Barselscafeerne foregår på Designcafeen i Haraldsgade 101, 2100 København Ø.
Der er begrænsede pladser i Designcafeen – derfor er tilmelding nødvendig (først til mølle-princippet). Du tilmelder dig barselscafeerne på www.apa.dk

Vi glæder os til at se jer!

barselscafe