Vær med til at måle partikelforurening på Østerbro

Bekymrer du dig om luftforureningen på Østerbro? Og er du ejer af en iPhone? Så kan du være med i et internationalt projekt, der vil kortlægge partikelforureningen i en række europæiske storbyer.

Luften er fuld af små bitte partikler, som vi ikke kan se med det blotte øje. Men med en iSPEX måler på din iPhone kan du nu måle luftforureningen i dit kvarter. Miljøstyrelsen har bedt Miljøpunkt Østerbro og Østerbro Lokaludvalg om at finde 80 borgere på Østerbro, der i fra 1. september til 15. oktober vil måle partiklerne i luften på de klare, skyfri dage.

Alle data bliver samlet via en app*, og bliver sendt til Leiden Universtitet, der står for projektet. Udover i alt 500 deltagere i København, forventes der målinger fra borgere i Amsterdam, Berlin, Rom, Beograd, Barcelona og Athen.

Det kræver kun, at man har en iPhone 4, 4S, 5 eller 5S for at man kan klikke iSPEX’en på og komme igang. Man kan tilmelde sig projektet og hente sin måler hos Miljøpunkt Østerbro og Østerbro Lokaludvalg på Vennemindevej 39, 2100 København Ø. Skriv en mail til lama@miljopunkt-osterbro.dk, så vi ved når du kommer forbi. Kontorets åbningstid er hverdage kl 9-17.

*Appen er ved at blive opdateret og vil derfor først være tilgængelig i AppStore fra 31. august.

DSC_0191