Forår i Miljøpunkt Østerbro

Flagermusture, byttemarked, madspilds-workshops, oplæg og guidede ture. I løbet af foråret tilbyder Miljøpunkt Østerbro grønne aktiviteter for store og små. Se et udpluk her og kom endelig forbi. 

Miljøpunkt tilbyder aktiviteter til dig, så vi sammen kan gøre vores hverdag, by og bydel mere bæredygtig. Her på siden, i nyhedsbrevet og på facebook, bliver aktiviteterne løbende opdateret. Du kan dog allerede sætte nogle krydser i kalenderen:

Onsdag d. 30. marts kl. 17:00 – 20:00
Madspilds-workshop for voksne
Randersgade Skole,  Østerbro
Det årlige madspild i Danmark er på 540.000 ton – over halvdelen af dette kommer fra de private husholdninger. Hvordan kan vi reducere madspild i hjemmet, og ved vores indkøb? Hvordan laver man god mad af det, du har i køleskabet på en given dag?

babyTirsdag d. 12. april kl. 10-12
Kemi-barselscafé: “Sund baby indenfor”
Designcafeen,
 Haraldsgade 101, 2100 København
Kom til kemi – barselscafé og bliv klog på, hvordan du kan skabe et godt indeklima til dig og dit barn.
Husk tilmelding og se flere barselscaféer her.


websiteLørdag d. 16. april kl. 10.00 – 16.00
Østerbro Byttemarked på Kildevældsskolen
Sammen med Kulturcenter Kildevæld holder Miljøpunkt Nordisk Byttedag i Multisalen. Ryd op i gemmerne, aflever de gode ting du ikke længere bruger og gå på opdagelse i genbrugsguldet. Bytning og genbrug er godt for dig, din nabo og for miljøet.

 


masnedøgadeLørdag den 30. april – kl. 13:00 – 16:00

Grøn dag i Miljøpunkt Østerbro
Miljøpunkt Østerbro, Masnedøgade 20,  2100 København Ø

Vi glæder os til at invitere dig indenfor i Miljøpunkt og vise de bæredygtige projekter, vi arbejder med. Der kommer masser af workshops og oplevelser for store og små. Programmet opdateres løbende her på hjemmesiden.

 

DSC_0151Torsdag d. 19. maj – kl. 17:00 – 20:00
“Vild tur” – workshop
En spændende tur, hvor vi samler vilde urter på Østerbro og efterfølgende ryger fisk i gården ved Miljøpunkt. Skynd dig at sætte kryds i kalenderen og hold øje med siden her. Programmet opdateres løbende her på siden.

Husk, at du også kan låne en ladcykel eller høns hos Miljøpunkt Østerbro:

DSC_0271
Lån en ladcykel
Du kan låne en ladcykel gratis af Miljøpunkt Østerbro hvis du skal flytte, købe stort ind eller blot en tur i skoven med kæresten eller ungerne.

Se her, hvornår cyklen er ledig.

 

 

DSC_0060Lånehøns
Klukken i gården og friske nylagte æg om morgenen. Drømmer du om at holde høns? Eller har jeres boligforening allerede talt om muligheden for høns men er usikre på, hvordan man gør og mon det reelt er noget for jer? Så har I muligheden for at prøve at have høns i 3 måneder med Miljøpunkt Østerbros lånehøns.

Hold øje med siden her hvor aktiviteterne løbende vil blive annonceret.

Miljøpunkt har et særligt fokus på madspild gennem undervisningsforløbet “Fornemmelse for mad” på skoler, workshops for voksne og et tæt samarbejde med lokale supermarkeder. Er du tilknyttet en skole, der endnu ikke har deltaget i Miljøpunkts undervisningsforløb `Fornemmelse for mad´, kan det nås endnu!

Skriv til karin.solvang@miljopunkt-osterbro.dk, hvis du vil vide mere om “Fornemmelse for mad”.