Grøn Dag i Miljøpunkt Østerbro

Klap en høne, byt en stikling eller vær med til at forvandle fortovet foran Miljøpunkt Østerbro til en grøn oase. Miljøpunkt Østerbro inviterer til Grøn Dag d. 30. april, hvor du også kan høre foredrag om madspild, et sundt indeklima, Cradle to Cradle – og lave lækker bålmad.

Vær med til at lave mad af lokale overskudsvarer, sammen med blandt andre kokken Benjamin fra`VILDT´, og bliv klogere på, hvordan du selv kan undgå madspild. Lær at plante gården grøn, få mere at vide om upcycling og Cradle to Cradle, find ud af, hvordan du skaber et godt indeklima uden skadelig kemi og meget mere. Du kan også se udvalgte produkter fra CradlePeoples udstilling Everyday Upcycling, der består af `upcyclede´ hverdagsprodukter.

Åbenthus

Kig forbi og se et udpluk af alt det, du kan bruge dit lokale Miljøpunkt til!

Tid og sted:

Lørdag d. 30. april kl 12.00-16.00
Miljøpunkt Østerbro, Masnedøgade 20, 2100 København Ø

Program:

Hele dagen kan du bytte planter og stiklinger og plante fortovet grønt sammen med TagTomat. Du kan også hilse på låne-høns og prøve Miljøpunkts låne-ladcykler.

DSC_0060KL.12.00-12.10 – Velkomst
Ved Hanne Melnik, formand for Miljøpunkt Østerbro

 

 

2015-04-25 13.27.51Kl. 12.10-12.30 – Oplæg om madspild
Hør mere om omfanget af madspild, hvor og hvorfor det sker, og hvordan du kan være med til at mindske madspild. Vi kigger på madspild som et globalt problem, og taler om de lokale løsninger.

Ved Karin Solvang Erichsen, projektleder på Fornemmelse for Mad

Kl. 12.30-15.00 – Workshop – “Madspild og bålmad”
Deltag i madlavning over bål af lokale overskudsvarer og bliv klogere på, hvordan man kan lave et lækkert måltid af tilfældige råvarer.

Ved Karin Solvang Erichsen, projektleder på Fornemmelse for Mad og Benjamin Marcher-Carlsen, kok og underviser i VILDT


Kl. 13.00-13.30: Oplæg – “Hvad er Cradle to Cradle?”
Vil du vide mere om hvad Cradle to Cradle går ud på? Hvorfor er det en god ide, at vores produkter designes fra “vugge til vugge”, og råvarerne kan bruges igen og igen, i stedet for at ende i forbrændingsanlægget? Og hvad er forskellen på down-, re- og upcycling? Få mere at vide om Cradle to Cradle, og hvordan vores ressourcer kan forblive i kredsløb. Se udvalgte eksempler på Cradle to Cradle produkter i CradlePeoples udstillig “Eveyday Upcycling”.

   Ved Sara Jörn, arkitekt og projektleder i Miljøpunkt Østerbro

cropped-logo_osterbro_rund-ring.jpgKl. 14.00-14.30: Oplæg – “Sundt Indeklima”
Forskning viser, at luften i hjemmet er et af de steder, hvor der findes allerflest kemikalier. Derfor er der god grund til at være opmærksom på at skabe et godt indeklima for dig og din familie. Kom til dette oplæg og få gode råd og fif til hvad du selv kan gøre for at skabe et sundere indemiljø i dit hjem.


Ved Lene Midtgaard, centerleder i Miljøpunkt Østerbro