Plant din egen fortovshave

Har du lyst til jord under neglene og egne, solmodne tomater? Eller hvad med dit eget højbed lige udenfor gadedøren? Så lav din egen fortovshave og vær med til at gøre byen grønnere.

billede til turHar du også lagt mærke til, at byen er blevet grønnere i den senere tid? Det er ikke kun i parkerne og de kommunalt anlagte blomsterbede, at vi ser sommeren spire. Mange københavnere vælger selv at anlægge små, grønne fortovshaver, lige fra en enkelt urtepotte til flere altankasser. Og for at imødekomme den voksende interesse fra borgerne, har Københavns Kommune nu udarbejdet en guide med inspiration, gode råd og retningslinjer for københavnernes egen forgrønning af byen.

Så kribler det i fingrene for at få skabt din egen lille have, er der nu hjælp at hente. I guiden fremgår det, at man skal huske at spørge om lov hos ejeren af bygningen eller bestyrelsen i boligforeningen.

2015-04-25 11.39.50I en fortovshave kan du stille plantekasser og plantekummer op ad den husfacade, hvor du bor. Du kan også sætte en bænk op, så du i ro og mag kan sidde og nyde din grønne oase.

Hvis man vil lave en fortovshave, skal man huske at søge om en arrangementstilladelse. Det gør man her.

Den nye guide til fortovshaver kan hentes her.

Kom endelig Miljøpunkt Østerbro i Masnedøgade 20, og se vores flotte fortovshave til inspiration.