Fyr langsomt og spar penge og CO2

Det kan være fristende blot at skrue helt op for sit fjernvarmeanlæg, når temperaturen falder brat og man fryser om tæerne. Men det er muligt at spare masser af penge og CO2, uden at få kolde fødder, hvis bare man holder hovedet koldt. 

varme-foedderDen lange sommer er omsider slut, og vi skal atter til at finde striksokker, vanter og huer frem. Mange danskere er hurtige til at skrue helt op for deres fjernvarmeanlæg, så snart at kulden melder sig. Men det gør en stor forskel for både pengepungen og CO2 regnskabet, hvis man fyrer langsomt op og tilpasser temperaturen efter årstiden.

Med lidt ekstra omtanke kan en almindelig familie spare op mod 2.000 kroner på en fyringssæson, fortæller Jimmi Eiberg Jensen, der er projektleder hos forsyningsselskabet HOFOR. Og samtidigt kan du og din familie spare miljøet for op mod et halvt ton CO2.

Så ved at fyre smart og skrue gradvis op for varmen, kan der blive råd til ekstra julegaver med en grøn samvittighed i tilkøb.

Tag temperaturen på vejret
Det er en god idé at regulere fremløbstemperaturen på radiatorvandet efter årstiderne. Som udgangspunkt gælder det om at holde så lav en fremløbstemperatur som muligt, uden at det giver problemer med rumtemperaturen. HOFOR råder dig til at starte med 35-40 grader, og så skrue 5 grader op for termostaten, når kulden for alvor melder sig.

HOFOR har lavet en guide til dit fjernvarmeanlæg, så du kan blive skarp på, hvordan du sparer penge på varmeregningen og samtidig belaster klimaet mindre.

Download `Guide til dit fjernvarmeanlæg´ her. 

Foto: HOFOR