Vær landmand for en dag og tag familien med

Har du lyst til at få fingrene i mulden og opleve landmandslivet på tæt hold? Så er det nu, du har chancen for at tage med på tur til den biodynamiske Birkemosegård og prøve kræfter med lugejernet. Børn i alle aldre er meget velkomne.

 

Dagen igennem arbejder vi som rigtige landmænd ude i den friske luft. Til gengæld vil Birkemosegaard løbende forkæle os med forfriskninger og lækker frokost, lavet af deres egne økologiske og biodynamiske råvarer. Alle kan deltage på turen og børn er meget velkomne.

 

Tid og sted:
Lørdag d. 17. juni kl. 8.00 – 18.30.
Mødested: Miljøpunkt Østerbro, på Masnedøgade 20

Vi mødes foran Miljøpunkt og kører sammen i lejede delebiler. Ved ankomst får vi en lille bid mad, mens Jesper fra Birkemosegaard fortæller os om stedet og hvad det vil sige at være biodynamisk landmand. Herefter smøger vi ærmerne op og går i marken sammen. Udover en lækker frokost af de fineste, friske råvarer fra stedet, vil der være forfriskninger og kaffe i løbet af dagen. Kl. 16.30 holder vi fyraften og vender næsen hjem mod København. Men inden, får du tid til at gå på opdagelse i Birkemosegaards gårdbutik og købe lokale, bæredygtige delikatesser med hjem.

Lugeturen er arrangeret i samarbejde med Birkemosegaard og Københavns Fødevarefællesskab. Birkemosegaard er en lille økologisk og biodynamisk slægtsgård på Sjællands Odde, som omlagde til økologi allerede tilbage i 1968. I dag ejes Birkemosegaard af parret Jesper og Kung. Foruden grøntsager, frugt og korn, holder Jesper og Kung også deres egne køer, der giver lækkert økologisk oksekød. Læs mere på http://www.birkemosegaard.dk.

Københavns Fødevarefællesskab (KBHFF) er en medlemsdrevet indkøbsforening, som handler direkte med lokale økologiske og biodynamiske avlere. Over hele sommeren tager medlemmer af fødevarefællesskabet til Birkemosegaard for at hjælpe med lugningen. Læs mere om KBHFF på http://www.kbhff.dk.

Arrangementet er gratis, men tilmelding nødvendig. Deadline for tilmelding er senest mandag d. 12. juni. Der er begrænsede pladser, så tilmelding foregår efter først til mølle princippet.

Tilmeld dig her 

Husk at medbringe praktisk tøj og fodtøj (alt efter vejrudsigten).

Program

8.00: Afgang fra København (Masnedøgade 20, 2100 København Ø)

09.30: Ankomst til Birkemosegaard, velkomst og forfrisning. Jesper fortæller om Birkemosegaard og biodynamisk jordbrug

10.00: Lugning i marken

12.30: Frokost med lokale råvarer

13.15: Lugning i marken

16.30: Færdigt arbejde og fyraften. Mulighed for at besøge Birkemosegaards gårdbutik

Ca. 18.30: Tilbage i København