Spar penge og CO2 ved at sende varmeanlægget på ferie

Det kræver blot et drej på sommerventilen at sende anlægget på ferie. På den måde kan du sikre dig, at dit varmeanlæg ikke står og fyrer penge og CO2 af, når du har slukket for varmen i radiatorerne. Det tager kun 5 minutter at sommerlukke.

Endelig kom varmen! Vi husker at skrue ned for varmen i radiatorerne, men mange af os glemmer at slukke for fjernvarmeanlægget i villaen eller boligforeningen. Hvis du kun lukker for radiatorerne i huset og glemmer at lukke for sommerventilen på varmeanlægget, cirkulerer der stadig vand rundt i systemet, og dét koster på din varmeregning.

Man kan sammenligne det lidt med en bil, der står i tomgang. Den energi der bliver brugt på det, får man jo ikke gavn af, og det koster på regningen. På denne tid af året vil vi derfor gerne minde villaejere om, at det er en rigtig god ide at sommerlukke varmeanlægget, på samme måde som man slukker for motoren i bilen, når man ikke bruger den, siger Jimmi Eiberg Jensen, som er projektleder hos forsyningsselskabet HOFOR.

En almindelig villafamilie kan spare omkring 1.000 kroner på varmeregningen ved at sommerlukke varmeanlægget. Det kræver blot et drej på sommerventilen at sende anlægget på ferie.

Se hvordan i denne korte film:

 

Sådan sommerlukker du:

·         Luk for anlæggets sommerventil.

·         Sluk for cirkulationspumpen.

·         Tænd kort for cirkulationspumpen et par gange om sommeren, så den ikke ”sætter sig fast”.

·         Husk også at lufte ud i din bolig, især på de lidt kølige sommerdage.