Køb dit økologiske juletræ på Østerbro

Den traditionelle Nordmannsgran kræver et højt forbrug af sprøjtegifte og kemi. Vil du handle bæredygtigt, når du køber årets juletræ, så gå derfor efter træer med det røde Ø for økologi. Her er den nemme guide til, hvordan du hurtigt finder et bæredygtigt juletræ på Østerbro.

I Danmark bliver der produceret juletræer på et areal svarende til Langeland. Kun fem procent af denne produktion er økologisk, men efterspørgslen er støt stigende. De økologiske juletræer er dyrket helt uden sprøjtegift og kunstgødning, hvilket er mere skånsomt for miljøet. Derfor gør det en forskel, når vi køber og efterspørger de økologiske juletræer. På den måde er vi med til at flytte juletræsproduktionen i en mere bæredygtig retning.

Hvis du ikke kan skaffe et økologisk juletræ, så køb i stedet en Rødgran. Rødgran trives bedre på vores breddegrader end den traditionelle Nordmannsgran. Det betyder, at den ikke i samme grad som Nordmannsgranen har brug for sprøjtegift og kunstgødning for at blive stor og grøn.

Du kan også købe et juletræ med klump! Så kan du enten plante træet ud i haven efter julen, eller have det i en potte på altanen og genbruge træet igen til næste år.

Økologiske juletræer kan både købes på stadepladser rundt omkring i byen eller bestilles over nettet.

Her er vores bedste bud på, hvor du kan købe økologiske eller Fair Trade juletræer:

Grøn Jul

Grøn Jul sælger økologiske juletræer på stadepladser rundt omkring i København. De står bl.a. på Østerfælled Torv, Gunnar Nu Hansens Plads 8, i hele december. Husk at spørge efter et økologisk træ, da der også sælges konventionelle juletræer.

Læs mere om Grøn Juls økologiske juletræer på deres hjemmeside www.groenjul.dk

Grønnetop

Har du ikke selv tid eller mulighed for at fragte et juletræ hjem, kan du bestille det over nettet. Grønnetop sælger økologiske juletræer og pottetræer online og leverer direkte til døren med fri fragt.

Bestil dit økojuletræ på www.gronnetop.dk

Fair Trees

Fair Trees juletræerne er både økologiske og Fair Trade certificerede. Som med de fleste andre juletræer stammer frøene fra Georgien, og for hvert solgte træ går et beløb til forbedring af livs- og arbejdsvilkårene lokalt i Georgien.

Fair Trees juletræer kan købes på nettet her www.fairtrees.dk

(Kilde: Danmarks Naturfredningsforening)