Beach Clean-up Day 2019

Vil du være med til at sætte fokus på affald og plastikforurening ved hav og kyst, så kom og vær med når Miljøpunkt Østerbro samler affald på Svanemølle Strand tirsdag d. 26. marts.

Plastikposer, fyrværkeriaffald, snackpapir, flamingorester, gummibånd, plastikkrus. Det er blot noget af det affald, man kan finde på Svanemølle Strand på Østerbro.

Affald i naturen er et stort problem for både dyr og mennesker – og plastaffald i særdeleshed. Når plast fra plastikposer, sugerør osv. nedbrydes, udleder det nemlig skadelig mikroplastik, som havner i dyrenes maver eller i vores fødevarer og grundvand.

Sammen med skoleelever fra Lundehusskolen går Miljøpunkt Østerbro derfor i krig med handsker, skraldesnappere og poser, får frisk havluft i lungerne og befrier Østerbros eneste lokale strand fra affald. Det sker som optakt til Danmarks Naturfredningsforenings landsdækkende affaldsindsamling, der kulminerer søndag den 31. marts.

Efter indsamlingen sorterer vi affaldet og slutter af med en kort workshop om affaldets årsager og konsekvenser for miljøet. Hvilke typer affald har vi fundet? Hvordan er de havnet i naturen? Hvilke konsekvenser har affaldet for naturen, dyrelivet og vores egen sundhed? Og hvad kan vi selv gøre for at blive ”affaldsaktivister” og være med til at bekæmpe affaldet i naturen og plastikforureningen i havet?

Hvor og hvornår

Vi mødes kl. 12.45 ved iskiosken/toiletterne ved Svanemølle Strand, Strandpromenaden 36, 2100 København Ø.

Indsamlingen tager ca. 1,5 time, og alle deltagere bydes efterfølgende på noget varmt at drikke og lidt sødt til ganen.

Tilmelding

Alle er velkomne, men tilmelding nødvendig. Tilmelding foregår via linket her: http://eepurl.com/gkcFmD

Vi glæder os til at smøge ærmerne op sammen med jer!

Beach Clean-up Day 2019 afholdes i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening og Københavns Kommune.

Arrangementet er støttet af Østerbro Lokaludvalg.