Bæredygtig børnefamilie – hvordan?

Hvordan kan bæredygtighed og klimahensyn hænge sammen med en travl hverdag med en lille ny? Kom til oplæg og debat d. 26. april og bliv klogere på, hvordan du og din familie kan leve mere bæredygtigt.

Paletten af muligheder for en grønnere livstil med baby er stor. Men det kan også blive overvældende, når man i forvejen har en travl hverdag fyldt med bleskift, søvnløse nætter og barnevognsture – og måske er ny i rollen som forælder. Man vil gerne det bedste for sit barn og for klimaet, men man kan ikke nødvendigvis gøre alting.

Mange gravide og nybagte forældre ønsker en mere bæredygtig hverdag. De vil gerne give deres børn en grønnere start på livet med færre skadelige kemikalier og flere økologiske produkter indenfor mad, tøj, pleje osv. Mange bekymrer sig også for klodens fremtid og vil derfor gerne leve mere klimavenligt, bruge færre engangsprodukter, undgå mikroplastik og i det hele taget tage flere klimavenlige valg i dagligdagen.

En ”bæredygtig barsel” handler derfor både om at træffe klima- og miljørigtige valg i hverdagen, men også at gøre det på en måde, som er forenelig med ens situation og hverdag. Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget.

Så hvordan skal du vælge dine kampe? Hvilke bæredygtige skridt er relativt nemme og ligetil, og hvilke kræver en større indsats? Hvordan finder du ud af, hvad der er vigtigt, og hvad der er mindre vigtigt? Hvilke tiltag passer til dig og din familie, der hvor I er, netop nu?

Kom og bliv klogere på disse spørgsmål, når afspændingspædagogernes aftenskole apa og Miljøpunkt Østerbro inviterer til oplæg og debatsalon om bæredygtig børnefamilie.

Hvor og hvornår

Fredag d. 26. april kl. 14.30 – 16.15 i apa’s lokaler på Borgervænget 7A, 1. sal, 2100 København Ø.

Arrangementet er gratis, men tilmelding nødvendig. Tilmeld dig på apa’s hjemmeside her.

Babyer og børn er meget velkomne, og der er mulighed for at pusle, amme, give mad osv. undervejs.

Program

14.30-15.00: Oplæg om bæredygtig hverdag med baby

Hvad er de “store klimasyndere”, og hvordan tager vi de bæredygtige skridt i retning af en grønnere hverdag? Bliv klogere på hvordan du kan tænke bæredygtighed og klimahensyn ind i babyudstyr, babymad, bleer, plejeprodukter m.m.. Og få konkrete tips og tricks til både de nemme og svære grønne løsninger i en hverdag med en lille ny.

Oplægsholder: Louise Purup Nøhr, Miljøpunkt Østerbro

15.00 – 15.15: Pause

15.15 – 16.15: Debat og erfaringsudveksling

Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget. Hvad er vigtigt, nemt eller svært? Og hvad skal der til, for at det bæredygtige barselsliv også er det gode liv? Få ny inspiration og del dine udfordringer og erfaringer med andre nybagte forældre.

Ordstyrer: Sara Jörn, Miljøpunkt Østerbro