Barselcafé: Moderne stofbleer

Kom til inspirerende barselscafé onsdag d. 28. august og bliv klogere på, hvordan du kan kvitte engangsbleerne til fordel for både miljøet, pengepungen og dit barns sundhed.

 

27/8/2019: Barselscaféen om moderne stofbleer er nu fuldt booket. Tusind tak for de mange tilmeldinger!

Baby på stoffer

1,9 ton. Så meget affald giver de op mod 10.000 engangsbleer, som et barn bruger på en bleperiode. Flere og flere forældre er derfor begyndt at skifte engangsbleerne af plastik ud med genanvendelige stofbleer. Men er genanvendelige stofbleer virkelig bedre for klimaet og miljøet? Hvor meget mere besværligt er det egentlig? Og hvad gør man, når barnet skal starte i institution?

Kom til barselscafé og bliv klogere på de miljømæssige facts om engangsbleer vs. genanvendelige bleer. Se, føl og mærk de forskellige typer stofbleer (AIO, AI2, lommebleer, natbleer osv.) og få praktiske tips til vask, tørring, vuggestuestart osv.

Barselscaféen er både for dig, der allerede har begivet sig ud i stofble-verdenen, og for dig, som er nysgerrig på, hvad de der moderne stofbleer går ud på.

Østerbros nye babyaktivitetsrum

Barselscaféen foregår i afslappede rammer i det spritnye babyrum Øbro Amazonas i Øbro-Hallen. Her er der pusleplads, bløde ammepuder og masser af tumlelegetøj til de små. Og der vil være kaffe, te og lidt (øko)-lækkerier til at hygge sig med undervejs.

Oplægsholder er Louise Purup Nøhr, projektleder i Miljøpunkt Østerbro, bæredygtighedsnørd og mor til to små børn, hvoraf den ene bruger stofbleer

Grundet brand- og flugtveje må barnevogne desværre ikke tages med indenfor. Men der er udendørs barnevognsparkering til højre for Øbro-Hallens hovedindgang.

Tid og sted

Øbro-Hallen, Gunnar Nu Hansens Plads 3, 2100 København Ø (brug indgangen til svømmehallen og gå op på første sal – så finder du babyrummet)

Onsdag d. 28. august kl. 10.00 – 11.30.

Arrangementet er gratis, men tilmelding nødvendig. Tilmeld dig til louise@miljopunkt-osterbro.dk

Se også begivenheden på Facebook her

Baby og bæredygtighed

Barselscaféen er én i en række af barselscaféer, der henvender sig til gravide og nybagte forældre, der gerne vil give deres børn en grønnere fremtid og leve mere bæredygtigt.

Som nybagt forælder kan der være mange nye spørgsmål, der dukker op, når man står og skal vælge udstyr, tøj, legetøj, mad eller plejeprodukter til en lille ny – og gerne vil vælge de mest bæredygtige løsninger. Til barselscaféerne kan deltagerne mødes med andre småbørnsfamilier og blive klogere på de forskellige emner – lige fra skadelig kemi, genanvendelige stofbleer, valg af babyudstyr og plejeprodukter, mad til de små osv.

Barselscaféerne afholdes i samarbejde med Kultur Ø og er støttet af Østerbro Lokaludvalg

 

Billedresultat for kultur ø logo