Bæredygtig børnefamilie – hvordan?

Hvordan kan miljø- og klimahensyn hænge sammen med en travl hverdag med en lille ny? Kom til oplæg og debat torsdag d. 14. november, og bliv klogere på, hvordan du og din familie kan leve mere bæredygtigt.

Bæredygtig børnefamilie

Klimavenlig livsstil, økologi, minimalisme, zero-waste, et lavere ressourceforbrug og en hverdag fri for skadelige kemikalier.

Mange gravide og nybagte forældre bekymrer sig for klodens fremtid og vil gerne give deres børn en grønnere start på livet. Men det kan også blive overvældende, når man i forvejen har en travl hverdag fyldt med bleskift, søvnløse nætter og barnevognsture – og måske er ny i rollen som forælder. Man vil gerne det bedste for sit barn og for klimaet, men man kan ikke nødvendigvis gøre alting.

Kom og deltag i debatten om, hvordan du forener familieliv og bæredygtighed, når afspændingspædagogernes aftenskole apa og Miljøpunkt Østerbro inviterer til oplæg og debatsalon om bæredygtig børnefamilie.

Hvor og hvornår

Torsdag d. 14. november kl. 11.00 – 13.00 i apa’s lokaler på Borgervænget 7A, 1. sal, 2100 København Ø.

Arrangementet er gratis, men tilmelding nødvendig. Tilmeld dig på apa’s hjemmeside.

Debatsalonen foregår i afslappede og hyggelige rammer. Babyer og børn er selvfølgelig meget velkomne.

Program

11.00-11.30: Oplæg om bæredygtig hverdag med baby

Hvad er de “store klimasyndere”, og hvordan tager vi de bæredygtige skridt i retning af en grønnere hverdag? Bliv klogere på, hvordan du kan tænke bæredygtighed og klimahensyn ind i babyudstyr, babymad, bleer, plejeprodukter m.m.. Og få konkrete tips og tricks til både de nemme og svære grønne løsninger i en hverdag med en lille ny.

Oplægsholder: Louise Purup Nøhr, Miljøpunkt Østerbro

11.30 – 11.45: Pause

11.45 – 13.00: Debat og erfaringsudveksling

Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget. Hvordan balancerer du hensyn til klima- og miljø med en travl hverdag med en lille ny? Hvad er vigtigst for dig? Hvordan prioriterer du ift. tid, økonomi, sundhed og klima, når det hele ikke går op? Og hvad skal der til for, at det miljø- og klimavenlige familieliv også er det gode liv? Få ny inspiration og del dine udfordringer og erfaringer med andre nybagte forældre.

Ordstyrer: Lama Juma, Miljøpunkt Østerbro

Se begivenheden på Facebook her