Året der gik i Miljøpunkt Østerbro

Ca. 2.500 borgere har deltaget i Miljøpunktets aktiviteter i løbet af året – fra bynaturvandringer og planteworkshops til barselscafeer og byttemarkeder. Tusind tak til de mange Østerbroere og samarbejdspartnere, der har deltaget i vores aktiviteter i 2019, og en særlig tak til Østerbro Lokaludvalg for støtte og godt samarbejde. Vi har samlet årets højdepunkter i billeder her.

Bynatur og forgrønnelse af Østerbro

Miljøpunktet skal øge kendskabet til, og skabe fællesskaber omkring, den lokale bynatur. Vi skal kende og holde af naturen, for at vi kan passe på den. Derfor laver Miljøpunkt Østerbro planteworkshops, guidede ture og bynaturvandringer til bl.a. Nordhavnstippen og i Klimakvarter.

Åbningen af Bryggervangen og Sankt Kjelds Plads i Klimakvarter, februar 2019

Uddeling af frøbomber til den bæredygtige messe “Grøn KBH” i Remisen, april 2019

Trafikcafé for beboerne i Lyngbyvejskvarteret, april 2019

Planteworkshop på Kildevældsparkens bemandede legeplads, maj 2019

Naturformidling til Østerbroweekend, juni 2019

Bynaturvandring på Nordhavnstippen, august 2019

Flagermustur i Fælledparken, september 2019

 

 

Klimafestival og “Green Like Tomorrow” på Kulturnatten med Nordhavns Naturvenner og byens andre miljøpunkter, oktober 2019

 


Valgmøde om klima og miljø

Østerbroerne går op i klima og miljø, og derfor arrangerede Miljøpunkt Østerbro et valgmøde om emnet i maj måned. Over 100 interesserede borgere mødte op og mødte repræsentanter fra alle folketingets partier til en utraditionel debatmøde, hvor samtale og dialog i øjenhøjde var i fokus. Det foregik i Enigmas flotte lokaler.

Valgmøde om klima og miljø i Enigma, maj 2019

Østerbroere møder folketingskandidaterne til valgmødet

 


Undervisning i verdensmål og madspild

Vi har undervist skoleelever om madspild gennem forløbet ‘Fornemmelse for mad’, og i FN’s verdensmål gennem forløbet ‘Generation Verdensborger’. Virksomhedsbesøg er en central del af undervisningen, så eleverne får indblik i, hvordan man kan arbejde med madspild, bæredygtighed og verdensmål i praksis, inden de selv skal prøve kræfter med en konkret opgave.

Skoleelever fra Randersgade Skole besøger den bæredygtige virksomhed Buddha Bikes som del af undervisningen i Generation Verdensborger

Børn og unge lærer at minimere madspild som del af undervisningen i Fornemmelse for mad 2.0

 


Fokus på ressourcebevidsthed

Danskerne har et af de højeste privatforbrug i verden, og det er derfor væsentligt at fokusere på at nedsætte den enkelte husstands CO2 forbrug. Mange er også interesserede i at få inspiration til at tage mere klimavenlige valg i hverdagen.

Miljøpunktet har løbet af året holdt flere workshops og debatarrangementer om forbrug, ressourcer og affald. Vi har bl.a. inviteret til åbent hus på ARC’s testanlæg for plastsortering, og vi har samlet plastaffald m.m. til Beach Clean-up på Svanemøllen Strand. Vi har afholdt byttemarkeder, barselscaféer og debatsaloner om bæredygtigt forbrug for børnefamilier, og påbegyndt projektet Plastikposefrit Østerbro.

Hvad sker der med vores plastaffald? Guidet tur på ARC, januar 2019

Byttemarked i Nordhavn, maj 2019

Vinder af logokonkurrence til Plastikposefrit Østerbro

Byttemarked med tøj og udstyr til de små på Kildevældsparkens bemandede legeplads, oktober 2019

Bæredygtig børnefamilie: Barselscafé i Øbro Amazonas, december 2019

 


Bæredygtig jul med kål og genbrug

Vi sluttede året af med kål jul i samarbejde med Teater Hund foran Krudttønden. Det bliver forhåbentlig en god tradition i de kommende år.

Kål jul foran Krudttønden, november 2019

“Glade kål” fællessang foran Krudttønden, november 2019