Få hjælp til mindre madspild

Hvert år ryger en tredjedel af verdens mad i skraldespanden fremfor at havne på vores tallerkener. Vær med til at bekæmpe madspild, og tilmeld dig forløbet ‘Mad uden spild’.

Vidste du, at københavnere i gennemsnit smider 42 kilo mad ud pr. person om året? Det er næsten mad til en hel måned, der ryger lige ned i biospanden.

Københavns Kommune har testet, hvordan københavnerne kan mindske deres madspild. Testen viste, at tre simple vaner reducerede madspildet med i gennemsnit 28 procent.

Vil du også gerne mindske madspildet hjemme hos dig?

Så har Københavns Kommune udviklet forløbet ’Mad – uden – spild’, hvor du gennem 8 uger får hjælp til at mindske dit madspild. Du får 3 redskaber med posten, der gør det nemt at opbygge de gode vaner i hverdagen. Og så modtager du mails og sms’er, der guider dig undervejs.

Tilmeld dig på www.mad-uden-spild.kk.dk/tilmeld

Mere CO2 end biler, tog og fly tilsammen

Madspild er et kæmpemæssigt problem. Hvert år ryger 700.000 ton mad i skraldespanden fremfor at havne på danskernes tallerkener. En tredjedel af dette kommer fra de private husholdninger. Og selv om mange fortrinsvis forbinder CO2-udledningen med fossile brændstoffer og ko-prutter, er madspild faktisk en klimaskurk, der svarer til verdens biler, tog og fly tilsammen.

Tips til den slatne kål og det tørre brød

Heldigvis er der en hel masse, du selv kan gøre, for at minimere dit madspild i hverdagen.

Miljøpunkt Østerbro har samlet de gode fif til at undgå madspild i den praktiske guide ‘Red maden – med sund fornuft og fornemmelse for mad‘.

Bliv klogere på holdbarhed, datomærkning og opbevaring. Og få kulinariske tips og opskrifter, der gør det nemt at trylle tilfældige råvarer og rester fra bunden af køleskabet om til nye lækre retter.

Guiden er produceret med støtte fra Østerbro Lokaludvalg