Byt til nyt på Nordisk Byttedag – AFLYST

Lørdag d. 28. marts popper der byttemarkeder op over hele Norden. På Østerbro kan du komme til byttemarked i Kildevældskirken og bytte tøj, sko, bøger og legetøj.

Byttemarkedet d. 28. marts i Kildevældskirken er aflyst. Grundet Corona-virus er alle borgerretterede aktiviteter i Miljøpunkt Østerbro desværre indstillet i de kommende uger. Har du spørgsmål, kan du sende en mail til info@miljopunkt-osterbro.dk

Giv hvad du har, tag hvad du kan bruge

Så er der endnu en gang byttemarked på Østerbro. Medbring de ting, du ikke længere bruger og byt dem til (gratis!) genbrugsguld. Der er kaffe på kanden og miljøpunktet står klar til en snak om genbrug og bæredygtighed.

Det foregår i den fine og nyistandsatte krypt i Kildevældskirken, Ved Kildevældskirken 2, 2100 København Ø, lørdag d. 28. marts kl. 11.00 – 15.00. Alle er velkomne!

Hvorfor skal vi genbruge?

Tøjindustrien er den anden mest forurenende i verden, kun overgået af olie og kul. En dansker køber i snit 16 kg nyt tøj om året – det er fire gange så meget som for 20 år siden. Og det vi køber ender alt for hurtigt i skraldespanden. Ikke kun tøj, men også ting, møbler, nips og elektronik. Faktisk er danskerne europamestre i mest affald pr. indbygger pr. år.

Set i et klimaperspektiv, står vores forbrug af tøj og ting for næsten en tredjedel af vores samlede CO2 udledning.

Der er derfor mange grunde til at skåne både klima og miljø ved at nedsætte forbruget af nye ting, og i stedet genbruge, bytte, vedligeholde og reparere.

Så kom forbi byttemarkedet, gør en god byttehandel og bliv klogere på en bæredygtig hverdag i byen over en kop kaffe eller te.

Praktisk information

  • Vi bytter kun i kategorierne tøj, sko, bøger og legetøj
  • For at andre kan få glæde af dine ting, er det vigtigt at det er i god stand. Har du ting eller tøj, der er så ødelagt, at det ikke kan byttes, kan du f.eks. aflevere det på Borgervængets Genbrugsstation
  • Overskydende ting doneres til en lokal genbrugsbutik
  • Kommer du i kørestol, kan du ringe til tlf. 31 49 08 40, så vi kan køre elevatoren op og hente dig
  • Barnevogne er der desværre ikke plads til i selve salen, men de kan parkeres lige uden for kirken
  • Er du dårligt gående, gravid eller på anden måde har brug for en hånd, så tag fat i en af de frivillige, som kan assistere med at fordele dine byttesager på bordene
  • Husk god byttekarma og hjælp os med at passe på lokalerne, så vi får lov at låne dem en anden gang

Del af Kildevæld Klimafestival

Byttemarkedet afholdes i samarbejde med Kildevæld Kulturcenter og er en del af Kildevæld Klimafestival. Klimafestivalen byder på workshops, Repair Cafe, upcycling med botaniske farver, plantebytte og meget mere.

Byttemarkedet er støttet af Østerbro Lokaludvalg