Miljøpunkt Østerbro

Lån en ladcykel, et par høns eller et æblemosteri – eller kom blot forbi Miljøpunkt til en snak om, hvordan vi sammen gør bydelen mere bæredygtig.

Du kan også komme til spændende oplæg og guidede ture. Miljøpunkt Østerbro laver masser af grønne aktiviteter for store og små – og du er inviteret! Når datoen nærmer sig til et arrangement, vil du finde det her på hjemmesiden, i nyhedsbrevet og på facebook.

17Lån en ladcykel
Du kan låne en ladcykel gratis af Miljøpunkt Østerbro hvis du skal flytte, købe stort ind eller blot en tur i skoven med kæresten eller ungerne.

Se her, hvornår cyklen er ledig.

 

DSC_0060Lånehøns
Klukken i gården og friske nylagte æg om morgenen. Drømmer du om at holde høns? Eller har jeres boligforening allerede talt om muligheden for høns men er usikre på, hvordan man gør og mon det reelt er noget for jer? Så har I muligheden for at prøve at have høns i 3 måneder med Miljøpunkt Østerbros lånehøns.

 

Lånemosteri
Du kan låne et æblemosteri i Miljøpunkt, hvis du vil lave din egen, friske most.
Der går millioner af ton frisk frugt til spilde i danske haver hvert år, fordi haveejerne ikke når eller kan spise hele høsten. Også på Østerbro er der mange æbler, mest i borgernes private haver, men også i lokalmiljøet, hvor du kan gå på ”æblerov” ved f.eks. Bruun Rasmussens Auktioner mellem Færgehavnsvej og Sundkrogsgade.

 

DSC_0062Planteworkshop
Når foråret nærmer sig, inviterer Miljøpunkt til plante-workshop, så du kan få din altan eller dit højbed til at spire. Eller du kan bytte stiklinger med andre.

 

 

Byttemarked 2012 094Byttemarked
Gamle sager bliver til genbrugsguld og alt er gratis, når Miljøpunkt arrangerer byttemarked i samarbejde med Kultur Østerbro.

 

DSC_0626

Kemibarselscafé – sundt indeklima
Er du nybagt eller vordende forælder, eller vil du bare vide mere om hvordan du undgår skadelig kemi i babys hverdag, kan du tilmelde dig et af Miljøpunkts kemi-barselscaféer. Hør hvordan du finder det gode udstyr uden skadelige kemikalier, og få de nemme og gode retningslinier, for en bæredygtig start.

 

DSC_0287Vild Tur ud i det blå
Dit grønne Østerbro – vi besøger grønne steder i byen, borgerens egne byhaver og leder efter spiselige planter.

 

 

FlagermusBatNat
Tag med på en spændende nattevandring i Fælledparken, hvor vi finder flagermus og lytter til deres lyde via detektorer. Så hold dig vågen til sent, tag den varme jakke på, en lommelygte i lommen og få en oplevelse ud over det sædvanlige. Miljøpunkt sender en invitation med nyhedsbrevet når det sker.