Sommerluk for varmen og spar penge

Selvom du slukker for radiatoren, bruger varmeanlægget stadig energi. Brug 5 minutter på at sommerlukke selve anlægget – så gør du både noget godt for miljøet og for pengepungen.

Send varmeanlægget på sommerferie

Endelig forår! Vi kan slukke for varmen i radiatorerne, men mange af os glemmer at slukke for varmeanlægget i villaen eller boligforeningen. En almindelig villafamilie kan spare omkring 1.000 kroner på varmeregningen ved at sommerlukke varmeanlægget. Og det kræver blot et drej på sommerventilen at sende anlægget på ferie.

Se hvordan i denne korte film:

 

Hvorfor lukke for varmeanlægget?
Hvis du kun lukker for radiatorerne i huset og glemmer at lukke for sommerventilen på varmeanlægget, cirkulerer der stadig vand rundt i systemet, og det koster på din varmeregning. Samtidig modtager fjernvarmekunder enten en årlig bonus eller merafgift, alt efter om de har en god eller dårlig afkøling af boligen. Og unødig cirkulation af varme er spildt energi, der samtidig giver dårligere afkøling.

Spild af energi
Udover den kontante besparelse i kroner og ører, gør vi miljøet en tjeneste ved at spare energi og CO₂. Hvis fjernvarmekunderne lukker deres anlæg udenfor fyringssæsonen, vil det give store fælles besparelser på CO₂-udledning, der også kan måles i København indsats for at blive CO₂ neutral i 2025.

Hvem kan lukke for varmen?
Uanset om du bor i hus eller lejlighed, kan der lukkes for varmeanlægget om sommeren. Hvis du bor i hus, skal du selv skrue på dit anlæg og hvis du bor i lejlighed, kan det være at du skal spørge viceværten, varmemesteren eller forpersonen i bestyrelsen, om de har tjek på at sommerlukke for anlægget.

Se en guide til, hvordan du konkret drejer på sommerventilen og slukker for cirkulationspumpen på HOFOR’s hjemmeside her.