Bæredygtig børnefamilie

Giv dine børn en grønnere fremtid

Mange nybagte forældre vil gerne give deres børn en grønnere fremtid og leve mere bæredygtigt.

Men der er mange nye spørgsmål, der dukker op, når man står og skal vælge udstyr, tøj, legetøj, mad eller plejeprodukter til en lille ny.

Kan der være mikroplastik i svanemærkede babyprodukter? Er moderne stofbleer et reelt klimavenligt alternativ til engangsbleer? Er gammelt legetøj fyldt med skadelig kemi? Kan man købe barnevogn, børnesko og andet babyudstyr brugt? Er det virkelig så vigtigt, det der med indeklima?

Find vej i junglen

Forskning viser, at mange forældre har svært ved at agere i denne jungle af produkter og mærkningsordninger, og i forhold til de mange råd og advarsler, der bliver givet på området.

Samtidig kan man som nybagt far eller mor blive overvældet af de tilsyneladende uendelige mængder af produkter, dimser og hjælpemidler til sit barn. Og er det virkelig alt sammen nødvendigt, eller kan du klare dig med mindre?

Barselscafeer i Øbro Amazonas

Kom til barselscafe og få inspiration til en mere bæredygtig hverdag med en lille ny. Her kan du mødes med andre nybagte forældre og blive klogere på de forskellige emner – lige fra skadelig kemi, moderne stofbleer, valg af babyudstyr og plejeprodukter, mad til de små osv.

Barselscafeerne varer ca. 1,5 time med rig mulighed for at stille spørgsmål – og baby er selvfølgelig meget velkommen.

Se alle barselscafeerne i 2019 her

Du kan også følge med i kommende barselscafeer på Facebook eller ved at tilmelde dig Miljøpunkt Østerbros nyhedsbrev.

Debatsalon om bæredygtig børnefamilie

Hvordan kan bæredygtighed og klimahensyn hænge sammen med en travl hverdag med en lille ny? Drømmen om en mere bæredygtig hverdag kan godt blive overvældende, når man i forvejen har en travl hverdag fyldt med bleskift, søvnløse nætter og barnevognsture – og måske er ny i rollen som forælder. Man vil gerne det bedste for sit barn og for klimaet, men man kan ikke nødvendigvis gøre alting. Alle kan dog gøre noget!

I 2019 afholder Miljøpunkt Østerbro en række debatsaloner om bæredygtig børnefamilie i samarbejde med afspændingspædagogernes aftenskole apa.

Læs mere her.