Barselscafeer 2019

I 2019 afholdes en række barselscafeer i samarbejde med Kultur Ø i det nye Øbro Amazonas babyaktivitetesrum i Øbro-hallen.

Temaerne er bl.a. bæredygtigt forbrug, minimalisme, zero-waste, moderne stofbleer og sund mad til de små.

Barselscafeerne er gratis og giver nybagte forældre mulighed for at mødes i hyggelige rammer og samtidig blive klogere på hverdagens klimaskurke og på de skridt, man kan tage for at få en mere bæredygtig hverdag med en lille ny.

Tilmeld dig barselscafeerne ved at sende en mail til louise@miljopunkt-osterbro.dk.

Se oversigt over barselscafeerne i 2019 her:

Onsdag d. 12. juni: Baby og bæredygtighed

Det kan være et udstyrsstykke at få en lille ny. Men hvad har du egentlig brug for? Og hvordan sikrer du, at de produkter og ting, du køber, hverken indeholder skadelig kemi eller belaster klimaet og miljøet unødigt? Få konkrete eksempler på gode, bæredygtige produkter til dig og din baby. Og bliv klogere på alt fra genbrug og moderne stofbleer til minimalisme og zero-waste.

Oplægget varer 1 – 1 ½ time og tag endelig baby med

Oplægsholder: Louise Purup Nøhr, projektleder i Miljøpunkt Østerbro og mor til to små børn

Se begivenheden på Facebook her.

 

Onsdag d. 28. august: Moderne stofbleer for begyndere

Flere og flere forældre skifter engangsbleerne af plastik ud med moderne stofbleer. Men er stofbleer virkelig bedre for klimaet og miljøet? Hvor meget mere besværligt er det egentlig? Og hvad gør man, når barnet starter i institution? Kom og få en grundig guide til moderne stofbleer. Vi viser de forskellige typer bleer (AIO, AI2, lommebleer, hybrider osv.) og giver praktiske tips til vask, tørring, vuggestuestart osv.

Oplægget varer 1 – 1 ½ time og tag endelig baby med

Oplægsholder: Louise Purup Nøhr, projektleder i Miljøpunkt Østerbro og mor til to små børn, hvoraf den ene er på stofbleer

 

 Lækker nem mad til de små – og de store

Du får inspiration til nem og sund mad til de små og sund, men simpel, hverdagsmad til de store. Vi kommer omkring årstiderne, og hvorfor det er en god idé nogenlunde at følge dem. Og tips til at undgå madspild, bl.a. ved at indtænke madpakken når du står med en lille rest. Vi kommer også omkring emballagetyper, hvad er bedst?

Oplægget varer 1½ – 2 timer og tag endelig baby med

Information om dato og oplægsholder kommer senere

 

Barselscaféerne er støttet af Østerbro Lokaludvalg