Direkte genbrug

genbrug-e1556619027884.jpg

Skrald eller genbrugsguld? 

Vidste du, at når kommunen henter jeres storskrald, går alle tingene gennem en kompresser? Det vil sige, at alle indsamlede produkter bliver ødelagt – også de gode og funktionelle produkter.

Hvert år ryger enorme mængder tøj, bøger, elektronik, legetøj og andre ting til storskrald eller smides direkte i skraldespanden. Ting, som ofte har mange års levetid i sig endnu. Det er dyrt for klimaet og miljøet, da det kræver dyrebare ressourcer at producere nye ting. Men det er også dyrt for vores egen pengepung at købe nye ting og produkter.

Men hvordan kan man i en boligforening skabe bedre muligheder for direkte genbrug? Hvordan kan du forlænge levetiden på dine ejendele? Og hvordan får du mest muligt ud af din lokale genbrugsstation? Her på siden kan du få råd og inspiration til at komme i gang.

 

Byttehjørne i gården
Med et byttehjørne i gården kan I hente og aflevere brugbare ting, der ellers ville være blevet smidt ud. Et byttehjørne kan være alt fra nogle få hylder til et helt rum. Læs Københavns Kommunes guide til, hvordan I opretter et byttehjørne her. 

 

Lav et byttemarked
Giv hvad I har – tag hvad I vil bruge! Et byttemarked i boligforeningen, eller for hele kvarteret, er en sjov og hyggelig måde at sætte fokus på mere genbrug og genanvendelse. Og så fremmer det fællesskabet i gården. Læs alt om byttemarkeder her.

 

20190425_131055.jpgHåndarbejde og reparationer
Kender du en, der vil være med i en strikkeklub eller en reparationsworkshop? Et hul i dine yndlingsjeans kan nemlig sagtens repareres. Håndarbejde og reparationer kan lægge til grund for hyggelige fællesskaber og samtidig være med til at forlænge levetiden på mange ting. Tag f.eks. et kig på Repair Cafe Østerbro, der afholder månedlige reparationscafeer.

 

Besøg din lokale genbrugsstation
Er du blevet træt af din gamle lampe? Eller mangler du et nyt kaffestel? På en nærgenbrugsstation kan du aflevere almindelige former for affald som pap, plast, glas og metal OG større ting som køleskab og gulvtæppe. Der er desuden byttehylder, hvor du kan være heldig at finde genbrugsguld! På Østerbro kan du f.eks. besøge Nordhavn Nærgenbrugsstation eller Borgervænget genbrugsstation.