Vand

20171112_091956-e1556697021275.jpg

Brug vandet med omhu

Der er mange ressourcer at spare ved at bruge mindre vand. Det kræver en stor indsats at bevare det rene drikkevand, og flere steder er vandressourcerne under pres – især her i København.

I gennemsnit bruger hver person i Danmark 40 kubikmeter vand om året. Det svarer til fire tankbiler! Vores private vandforbrug har derfor stor betydning for bevarelsen af det rene drikkevand og byens vandressourcer. Samtidig er der mange penge at spare, hvis vi bliver bedre til at bruge vandet med omhu.

Men hvor stort er dit vandforbrug egentlig? Og hvordan kan I få et lavere forbrug – og en mindre regning – i jeres boligforening? Her på siden kan du læse om, hvordan din boligforenings vandforbrug kan blive mere bæredygtigt – til gavn for miljøet, klimaet og pengepungen.

 

Sådan sparer du på vandet
HOFOR har samlet en række gode råd til, hvordan vi kan spare på vandet i køkkenet, på badeværelset, ved tøjvask osv. Vidste du f.eks., at et toilet, der løber (selv bare en lille smule) kan spilde ca. 100 kubikmeter vand om året og koste op til 7000 kr.? Se HOFORs vandspareråd her. Læs også pjecen “Spar vand – spar penge”.

 

 

Start en vandsparekampagne
Vil I starte en vandsparekampagne i boligforeningen? HOFOR har udviklet forskelligt materiale, som I kan bruge ganske gratis. Find materialet her. Se også denne guide med inspiration og ideer til, hvordan I kan lave en vandsparekampagne, der passer til netop jeres boligforening og jeres vandforbrug.

 

 

Test dit vandforbug
Hvor stort er dit vandforbrug egentlig? Med HOFORs vandberegner kan du teste dit vandforbrug og udforske hvordan små ændringer i dine vandvaner kan påvirke forbrug og pengepung positivt.
Prøv vandberegneren her.

 

 

Kom på teknisk akademi
Er du drifttekniker eller bestyrelsesmedlem i en boligforening, kan du komme på et gratis teknisk akademi. Her kan du lære mere om vandforbug og få tips og tricks til at spare på vandregningen. Teknisk akademi for vand afholdes to gange om året. Tilmeld dig næste gang her.

 

Få indblik i, hvordan boligforeningen AKB København i Sydhavnen har sparet en halv million på vandregningen i HOFORs video her: