Klummer 2012-2014

 

DSC_0009 Henkastet affald. Læs klummen om, hvordan der smides meget affald i byen, og hvordan det koster 2 kroner at fjerne et skod og 10 kroner at fjerne et stykke tyggegummi fra gaden.

 

 

Grønt tag svanemøllen st Grønne tage. Læs klummen om, hvordan grønne tage både kan være med til at forskønne udsigten fra vores vinduer og være med til at mindske presset på vores kloakker.

 

 

Grønne indkøb. Læs klummen om bæredygtige indkøb, og hvordan det kan være svært og hårdt at gøre juleindkøbene grønne og bæredygtige, trods alle de gode intentioner. Der kan være inspiration og råd at hente.

 

 

Transport. Ifølge et skøn fra Institut for Folkesundhedsvidenskab dør omkring 675 mennesker om året i København, pga. partikelforurening fra trafikken. Til sammenligning omkommer ca. 15 i trafikulykker. Læs klummen om transport.

 

 

Affald.Det koster 2 kroner at fjerne et skod og 10 kroner at fjerne et stykke tyggegummi fra gaden. Og bare for at sætte tallene i perspektiv, så ender godt 3,3 milliarder skod hvert år på gaden eller i naturen i Danmark! Læs klummen om affald.

 

 

Asfaltromantik. Der er så meget sten i København. Sten på fortovene, sten på gaden, sten i garager, indkørsler og gårdrum. Burde vi ikke snart gøre op med asfaltjunglen og bygge nogle haver i stedet? Læs klummen om asfaltromantikken i København.

 

 

Kemi. Der er da ikke farlige kemikalier i solcreme, vel? Jo det kan der desværre sagtens være. Hvis nogle stoffer er mistænkt for at være skadelige for vores sundhed, burde de så ikke være forbudte ved lov? Læs klummen om kemikalier i solcreme.

 

 

Skjult ressourceforbrug. Der er et skjult ressourceforbrug på alt, hvad vi køber. Hver dansker producerer over et halv ton synligt affald om året. Men vores samlede skjulte ressourceforbrug svarer til vægten af 60 personbiler pr. indbygger om året! Læs mere i denne klumme.

 

 

Grønne p-pladser. En grønnere by behøver ikke nødvendigvis at koste parkeringspladser. Læs mere om det i denne klumme.