Ladcykel

Udlån af ladcykler er desværre sat på pause pga. corona. Vi håber at kunne åbne op for udlån igen d. 17. januar, når restriktionerne letter. 

Lån en ladcykel

Skal du flytte, købe stort ind eller på skovtur med ungerne? Så lån en ladcykel gratis af Miljøpunkt Østerbro.

Du kan låne en cykel en uge ad gangen fra mandag til søndag, med afhentning mandage mellem kl. 9.00-16.00.

Se om der er en cykel ledig
Når du åbner dette link, kan du se om en af cyklerne er ledig de ønskede datoer (blå betyder optaget).

Book en cykel
Booking foregår på cykel@miljopunkt-osterbro.dk, hvor du skriver tid og dato for, hvornår du vil låne en cykel, samt dit navn og telefonnummer. Hvis der er en cykel ledig, vil du få en bekræftelse og mere information om selve lånet.

Lånet er som sagt gratis, du skal blot huske billedlegitimation i form af kørekort eller pas, når du henter cyklen.

Når du låner cyklen, har du ansvaret for at passe godt på den, og at den er forsvarligt låst, når du ikke benytter den. Cyklen er dækket af Miljøpunkt Østerbros forsikring.

Om ladcyklerne

Miljøpunkt Østerbro har to ladcykler til udlån. De er begge af mærket Sorte Jernhest. Den ene ladcykel (“Blåmejsen”) har seler og kaleche og er god til at transportere personer (det kan dog være rart at medbringe en pude eller mælkekasse til at sidde på). Den anden (“Flagermusen”) er uden sæde og er særligt god til transport af tunge ting.

Bemærk at ladcyklerne ikke har monteret lys. Medbring derfor selv cykellygter.

Andre ladcykler i byen
Er vores cykel ikke ledig, kan du tage kontakt til et af de andre Miljøpunkter:

Miljøpunkt Indre-By Christianshavn
Miljøpunkt Amager

Miljømæssige fordele
Miljøpunkt Østerbro tilbyder gratis lån af ladcykler, da vi gerne vil opfordre borgerne på Østerbro til at vælge mere bæredygtige transportformer.

Udover de klimamæssige konsekvenser, har den stadigt stigende biltrafik store miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser for byens borgere – støjgener og dårlig luftkvalitet forringer både livskvaliteten og sundheden.

Luftforurening fra bilerne er et stort problem på Østerbro. Hvis du vælger bæredygtige transportformer i form af cykel og offentlig transport, er du med til at forbedre det lokale miljø.