Lånehøns

Bor du på Østerbro, og drømmer du om at gå foråret i møde med klukken i gården og frisklagte æg? Så prøv Miljøpunkts lånehøns i tre måneder. 

DSC_0053Måske har jeres boligforening allerede talt om muligheden for høns men er usikre på, hvordan man gør og mon det reelt er noget for jer? Så er Miljøpunkt Østerbros lånehøns en god mulighed for at prøve, hvad det indebærer at have høns.

Hvad kræver det af dig?
Man skal selv hente sine lånehøns. Miljøpunkt Østerbro formidler kontakten mellem lånerne, og stiller op med råd og vejledning. Lånerne skal selv sørge for mad og pasning af hønsene. Man får en grundig vejledning med, når man låner hønsene, så man ved hvordan man sætter hønsehuset op og passer hønsene i det daglige.

Høns i byen er en god ide
Der er mange gode grunde til at holde høns. En høne spiser for under 50 øre om dagen og giver til gengæld dagligt et æg, som koster ca. 2 kroner. De er omvandrende kompostkværne og meget nemme at passe. Og så kan høns blive meget tamme. Især børn elsker dem, og kan samtidigt lære mere om, hvor vores fødevarer kommer fra.

Du får frisklagte æg til morgenmaden hver dag, hvor dem du køber i supermarkedet kan være op til 5 uger gamle, inden de når butikshylderne!

Man kunne blive ved med  at opremse de mange gode grunde til at holde høns i byen. 
Men det kan virke uoverskueligt at skulle etablere et hønsehus, overbevise naboerne om den gode ide og finde ud af, hvordan høns bedst passes.

DSC_0060Mobilt hønsehus
Derfor har Miljøpunkt Østerbro etableret en låneordning med tre høns og et mobilt hønsehus som et gratis tilbud til borgere, boligforeninger og institutioner på Østerbro.

Det giver mulighed for at finde ud af om høns er noget for jer, og om det fungerer i jeres gård eller have, inden I kaster jer ud i at bygge et hønsehus.

Lån hønsene gratis i op til 3 måneder ad gangen.

MPØ lånehøns folder

Folder: Klik her, hvis du vil læse mere om Østerbro Lånehøns og det at holde høns i byen.

 

 

 

Er du interesseret?
Skriv til louise@miljopunkt-osterbro.dk og kom på ventelisten.

Projektet er støttet af Østerbro Lokaludvalg.

I denne lille video kan du se Østerbro lånehøns og hønsegård