3 gode apps til dig, der vil redde maden

Tonsvis af mad ryger fra butikkernes hylder og direkte i affaldscontaineren, i stedet for i danskernes indkøbskurve.
Det gør vi noget ved på Østerbro – og du kan være med.

Hvert år smider danske købmænd og supermarkeder hele 150.000 ton mad ud, i følge Miljøministeriet. Det svarer til at mad fra 1,2 millioner fyldte indkøbsvogne ryger i skraldespanden, fremfor at havne på spisebordet.

Det vil vi ikke finde os i her på Østerbro. Skoleelever, dagligvarebutikker og forbrugere står sammen om kampen mod madspild i projektet `Fornemmelse for mad´, som sætter madspild på skoleskemaet hos de lokale folkeskoler, i samarbejde med de lokale butikker.

Og du kan være med. Ved at købe de varer, der nærmer sig udløbsdato og f. eks. undlade at bryde bananen fra klasen, kan vi redde en masse mad fra skraldedøden i supermarkedet. Ved at opbevare maden rigtigt og planlægge dine indkøb, kan du reducere madspildet derhjemme. Og du er godt hjulpet på vej i din helte-gerning, hvis du anskaffer dig én eller flere af de smarte apps, der kan hjælpe med at redde maden.

Miljøpunkt har fundet 3 gode apps til dig, der vil være med til at reducere madspild:

toogoodtogoTo Good To Go
Spis lækker take-away til nedsat pris.
Too Good To Go’s vision er at reducere madspild ved at hjælpe restauranter og bagerier med at sælge deres overskud af fødevarer. Du skal være fleksibel, da maden skal hentes ved restaurantens lukketid. Til gengæld er der gode chancer for at få posen fyldt op med veldugtende bagværk på vej hjem, da rigtigt mange bagerier er tilmeldt appen.

Hent appen her

madskalspisesMad Skal Spises
Red datovarerne fra skraldespanden og spar penge.

Appen henvender sig til både forbugere og butiksansatte. Med Mad Skal Spises kan du planlægge dine indkøb efter de store prisnedsættelser på datovarer. Med appen kan du dele datovarer, når du møder dem, der hvor du handler.
Fødevarebanken og Netto står bag appen.

Hent appen her

for-restenapp-e1341157152562For Resten
Tryl dine rester om til ny dejlig mad.Står du for eksempel og kigger ned i grøntsagsskuffen og ser et kvart hvidkålshoved, men er blank på, hvad det dog kan bruges til – få et tip i For Resten-app’en! Eller hvad med bøtten i køleskabet med den lille rest kødsovs fra i går? Tryl til ny ret med For Resten-app’en. Det er Forbrugerrådet Tænk, Landbrug & Fødevarer samt Stop Spild af Mad, der står bag app’en.

Hent appen her