Affald og genbrug

Det er sund fornuft at tænke i at smide mindre ud og genbruge mere. Hver dansker producerer gennemsnitligt 667 kg affald om året. Det er meget affald.
Miljøpunkt Østerbro arbejder på at få mindsket vores mængder af affald og istedet tænke på affaldet som en ressource og ikke bare skrald, der skal på forbrændingen.

MobiltelefonerAflevér din mobil til genbrug
Der er dyrebare metaller i mobiltelefoner, som kan genbruges. Miljøpunkt Østerbro har lavet et samarbejde med Børneulykkesfonden om at indsamle brugte mobiltelefoner. Man kan derfor aflevere sine gamle mobiltelefoner hos Miljøpunkt Østerbro og så bliver de værdifulde dele af mobilen genbrugt, og pengene går til Børneulykkesfonden. På den måde gør vi noget godt for både børn og miljø.
Læs mere her.

Affaldsindsamling
Miljøpunkt Østerbro deltager hvert år i den årlige affaldsindsamling arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening. Sammen med lokale samler vi skrald i foråret.

Læs om aktuelle arrangementer her.


Byttemarked
Miljøpunkt Østerbro har været med til at arrangere flere byttemarkeder på Østerbro. Hold øje med arrangementer her hjemmesiden eller tilmeld dig vores nyhedsbrev. Læs om byttemarkeder i vores inspirationskatalog.

Genbyg-café
En gammel palle kan blive til en flot havestol eller et fuglehus til haven. Og det gamle computer-tastatur kan blive til smykker. Sådan kunne man blive ved! Derfor sætter Miljøpunkt Østerbro fokus på at lave nye ting ud af gammelt skrald. Hold øje med arrangementer.

Læs om en smykke-café vi lavede den 18. juni 2012 på Kildevældsskolen her.