Plastikposefrit Østerbro

Et samarbejde mellem Østerbro Lokaludvalg, Østerbro Lokalråd, Miljøpunkt Østerbro, skoler, borgere og lokale butikker.

Tænk, hvis indkøb på Østerbro i fremtiden gøres helt uden brug af plastikposer? Det er tanken bag Plastikposefrit Østerbro, der vil anspore borgere til at deles om stofposer. Tag en pose, når du mangler, og læg den tilbage, næste gang du handler. På den måde skal man ikke købe endnu et stofnet eller en plastikpose, når man har glemt at få et med hjemmefra. Samtidig kan der komme liv i de mange poser, der allerede ligger i skuffer og skabe rundt omkring.

 

Projektet er baseret på erfaringer fra Plastikposefrit Christianshavn og Plastikpose-frit Amager, hvor frivillige tilsammen har syet flere hundrede poser, som alle er stemplet med et lokalt logo og har været frit tilgængelige i de butikker, der støtter projektet. På Østerbro bruges eksisterende poser, og frivillige inviteres til at sy flere af genbrugsstof.

Forløb indtil nu
Mere end 60 børn fra København har indsendt tegninger til logokonkurrencen, som sluttede 22. september. Vindertegningen og projektets logo er tegnet af Storm på 10 år, som har vundet 4 billetter til Teater Hund. Alle poser der doneres eller sys til projektet vil blive stemplet med logoet.

 

 

Næste skridt – du kan være med
Projektet er et samarbejde, hvor mange forskellige aktører byder ind, med det de kan og har lyst til. Uanset om du er borger, butik, forening eller skole, så er der mulighed for at være med.

  •  Doner fx sytråd, kraftige lagener, duge og gardiner du ikke skal bruge.
  • Arbejder du i en butik på Østerbro eller kender en butiksejer, der ønsker at være med i deleordningen, så kontakt os på tlf. 31490870 og hør mere.
  • Har du for mange stofposer liggende allerede, så doner nogle af dem til projektet, så de kan få et stempel og komme i brug.
  • Skoler, fritidshjem og syværksteder, kan lægge hus til en syworkshop eller sy poser til projektet.
  • Hold øje med nyhedsbrev og hjemmeside, og deltag i workshops, hvor du kan sy eller stemple en pose.

Opbakning
Ved et tidligere arrangement har Østerbro Lokalråd allerede produceret og uddelt 100 stofposer af genbrugsstof til borgere på Østerbro støttet af Østerbro Lokaludvalg. De første 4 steder har meddelt at de ønsker at have poser hængende, så snart der er indsamlet en stor mængde. Østerbro Handelsforening hilser initiativet velkommen og vil arbejde på at butikkerne får kendskab til projektet. En skole og et fritidshjem undersøger muligheden for at sy poser til projektet, og borgere fra København har allerede doneret de første poser og bunker af stof.