Plastikposefrit Østerbro

Et samarbejde mellem Østerbro Lokaludvalg, Østerbro Lokalråd, Miljøpunkt Østerbro og lokale butikker

Tænk, hvis indkøb på Østerbro i fremtiden gøres helt uden brug af plastikposer? Det er tanken bag Plastikposefrit Østerbro, der vil anspore borgere til i fremtiden at deles om stofposer. Tag en pose, når du mangler, og læg den tilbage, næste gang du handler. På den måde skal man ikke købe endnu et stofnet eller en plastikpose, når man har glemt at få et med hjemmefra. Samtidig kan der komme liv i de mange poser, der allerede ligger i skuffer og skabe rundt omkring.

Projektet er baseret på erfaringer fra Plastikposefrit Christianshavn og Plastikpose-frit Amager, hvor frivillige tilsammen har syet flere hundrede poser, som alle er stemplet med et lokalt logo og har været frit tilgængelige i de butikker, der støtter projektet. På Østerbro er ideen både at bruge eksisterende stofposer samt sy ‘nye’ poser af stofrester fra fx brugte gardiner og lagner.


Forløb
Projektets første fase er at få et lokalt logo til Plastikposefrit Østerbro ved at invitere børn og unge under 18 år til at indsende en tegning til en logokonkurrence. Når vinderen er fundet produceres et stempel, der kan benyttes på workshops, hvor alle kan deltage i arbejdet med at sy poser og stemple dem. Undervejs ønsker vi at komme i kontakt med de butikker og biblioteker, der har lyst til at have en knage eller kasse til stofposerne. Efter hver workshop kan man tage stofnet med hjem eller med til en lokal butik, så vi kan få gang i de fælles poser.

 


Åben invitation – kom og vær med!
For at komme plastikposer til livs og erstatte dem med en deleordning af genbrugsposer, er der brug for at både borgere, butikker og biblioteker har lyst til at deltage. Der er mange måder at være med på:
Børn og unge under 18 år inviteres til at indsende en tegning, der kan bruges som projektets logo. Fristen for deltagelse er 22 september.

  •  Doner fx sytråd, kraftige lagener, duge og gardiner du ikke skal bruge – gerne inden 10. oktober
  • Kom den første workshop til Kulturnat d. 11. oktober på Rådhuset. Vi syr poser og stempler dem, så de er klar til brug. Link til arrangementet kommer snarest.
  • Arbejder du i en butik på Østerbro eller kender en butiksejer, der ønsker at være med i deleordningen, så kontakt os på tlf. 31490870 og hør mere.
  • Har du for mange stofposer liggende allerede, så doner nogle af dem til projektet, så de kan få et stempel og komme i brug.

Ved et tidligere arrangement har Østerbro Lokalråd allerede produceret og uddelt 100 stofposer af genbrugsstof til borgere på Østerbro støttet af Østerbro Lokaludvalg. Og nu bliver projektet udvidet, for at endnu flere Østerbroere kan skippe plastikposen. Østerbro Handelsforening hilser initiativet velkommen og vil arbejde på at butikkerne får kendskab til projektet. I løbet af efteråret 2019 vil du kunne læse mere om Plastikposefrit Østerbro i nyheder her på siden og i vores nyhedsbrev.