Temaer

blå sut

Barselscafeerne for 2019 er stadig under udvikling. Se mere her

I 2018 holdt Miljøpunkt Østerbro barselscafeer om følgende temaer. Barselscafeerne blev afholdt i samarbejde med APA og Designcafeen på Østerbro.

Baby indenfor – om indeklima
Vi opholder os mange timer indenfor og forskning viser, at luften i hjemmet er et af de steder, hvor der findes allerflest skadelige kemikalier. Derfor er der god grund til at skabe et godt indeklima i dit hjem.

Kom til dette oplæg og få god vejledning til hvordan, du skaber en sundere luft i dit hjem til glæde for hele familien.

Oplægget varer ca. 1 time – 1½ time og tag endelig din baby med.

Oplægsholder: Lene Midtgaard eller Sara Jörn fra Miljøpunkt Østerbro

Lækker nem mad til de små – og de store
Få inspiration til nem og sund mad til de små og sund, men simpel hverdagsmad til de store. Vi kommer omkring årstiderne, og hvorfor det er godt at følge dem. Du får også tips til den bedste opbevaring og gode råd om emballagetyper.

Oplægget varer 1½-2 timer og tag endelig baby med.

Oplægsholder Marie Daugaard, projektleder, kogekone og indehaver af Mad & Miljø

Babys udstyr
Sparkedragter, bleer og sutter. Bamser, bideringe og babycreme. Der skal meget udstyr til en baby og noget af det, kan være kilden til skadelige kemikalier og parfumestoffer. Men der findes gode retningslinjer at gå efter og masser af godt udstyr til din baby.

Kom til dette oplæg og hør, hvad du skal være opmærksom på. Med få ændringer kan du nemlig gøre en kæmpe forskel for dit barn.

Oplægget varer ca. 1 time – 1½ time og tag endelig din baby med.

Oplægsholder: Lene Midtgaard, centerleder i Miljøpunkt Østerbro og forfatter bog bogen ”Sund baby uden kemi”.

Bær dit barn bæredygtigt – om slynger
Flere forældre vælger at bære deres barn og det er godt både for mor, barn og miljøet. Men det kan være svært at komme i gang med slyngerne og finde frem til den rette. Få hjælp til, hvordan du bedst bærer dit barn uden at belaste din ryg eller barnet, og hør hvorfor det er så godt at putte sin baby i en slynge.

Oplægget varer ca. 2 timer og tag endelig din baby og din egen slynge med.

Oplægsholder: Tina Witt, amme- og barselscoach fra Sneglehuset.com

Alle arrangementer foregår i Designcafeen, Haraldsgade 101, 2100 København Ø. Designcafeen er en børnevenlig café, hvor der pusleplads samt et stort vindue, hvor man kan se ud til barnevognen. Stedet har også et godt udvalg af mad og drikke.

DSC_0626