Udgivelser

Miljøpunkt Østerbro udgiver en række publikationer for at inspirere til bæredygtige vaner. Publikationerne kan afhentes gratis i Miljøpunkt Østerbro på Vennemindevej 39, 2100 København Ø indenfor normal arbejdstid i hverdagene. Her på siden kan du hente publikationerne i pdf.

Forside inspirationskatalog

På vej mod en bæredygtig bydel
Miljøpunkt Østerbro har lavet et inspirationskatalog med 10 eksempler på bæredygtige projekter fra Østerbro. Her kan du for eksempel læse, hvordan en boligforening fik solceller på taget, hvordan ildsjæle arrangerer byttemarkeder, hvordan gas i vaskeriet sparer beboere for penge og CO2, hvordan et bed helt uventet er blomstret op langs en mur i Nyborggade og meget mere.

Læs inspirationskataloget her: Inspirationskatalog_bæredygtige eksempler fra Østerbro

 

 

Forside inspirationskatalog
Inspirationskatalog om grønne tage
I dette inspirationskatalog sætter Miljøpunkt Østerbro fokus på grønne tage som én måde at håndtere fremtidens øgede regnmængder på. Grønne tage kan lægges på alt fra beboelsesejendomme, til taget på legehuset, og skralde- og cykelskure i byernes gårde. Et grønt tag kan optage 50-80% af den årlige regn. Regn som derved ikke belaster kloakken.

I kataloget kan du få svar på spørgsmål om grønne tage, læse Københavns Kommunes gode råd til dig og se eksempler på grønne tage fra Østerbro og København.

Læs kataloget her: Inspirationskatalog_grønne tage_webudgave

Indkøbsfolder
Guide til grønne indkøb
Der er hjælp at hente, hvis du er i tvivl om, hvor du får miljømærket legetøj, økologisk garn eller lokalt producerede grøntsager.

Miljøpunkt Østerbro har lavet en guide til grønne indkøb på Østerbro.
Læs mere og se folderen her