Udgivelser

Miljøpunkt Østerbro udgiver en række publikationer for at inspirere til bæredygtige vaner. Publikationerne kan afhentes gratis i Miljøpunkt Østerbro på Masnedøgade 20, 2100 København Ø indenfor normal arbejdstid i hverdagene. Her på siden kan du hente publikationerne i pdf.

 

Red Maden – med sund fornuft og fornemmelse for mad
De fleste af os smider spiselig mad ud, på trods af gode intentioner om at undgå madspild. Det er dyrt, både for din pengepung og for miljøet. Så hvad skal der til, for at vi kan undgå madspild i en travl hverdag? Miljøpunkt har samlet tips og tricks til at undgå madspild i en praktisk guide, der indeholder gode råd om holdbarhed, datomærkning og opbevaring. Du får også kulinariske tips og opskrifter, der gør det nemt at trylle tilfældige råvarer og rester fra bunden af køleskabet om til nye lækre retter. Velbekomme!

Download kataloget her og læs også: På Østerbro står vi sammen mod madspild

 

Forside inspirationskatalog

På vej mod en bæredygtig bydel
Miljøpunkt Østerbro har lavet et inspirationskatalog med 10 eksempler på bæredygtige projekter fra Østerbro. Her kan du for eksempel læse, hvordan en boligforening fik solceller på taget, hvordan ildsjæle arrangerer byttemarkeder, hvordan gas i vaskeriet sparer beboere for penge og CO2, hvordan et bed helt uventet er blomstret op langs en mur i Nyborggade og meget mere.

Læs inspirationskataloget her.

 

 

 

 

Forside inspirationskatalogInspirationskatalog om grønne tage
I dette inspirationskatalog sætter Miljøpunkt Østerbro fokus på grønne tage som én måde at håndtere fremtidens øgede regnmængder på. Grønne tage kan lægges på alt fra beboelsesejendomme, til taget på legehuset, og skralde- og cykelskure i byernes gårde. Et grønt tag kan optage 50-80% af den årlige regn. Regn som derved ikke belaster kloakken.

I kataloget kan du få svar på spørgsmål om grønne tage, læse Københavns Kommunes gode råd til dig og se eksempler på grønne tage fra Østerbro og København.

Læs kataloget her.

 

IndkøbsfolderGuide til grønne indkøb
Der er hjælp at hente, hvis du er i tvivl om, hvor du får miljømærket legetøj, økologisk garn eller lokalt producerede grøntsager.

Miljøpunkt Østerbro har lavet en guide til grønne indkøb på Østerbro.

Læs mere og se folderen her